Skip to content

Eynderhoof | Pottenverkoop van meester pottenbakker Harrie Koppen

Redactie
7 oktober 2020 | 10:14

Advertentie

Harrie KoppenInspiratie die plotseling uit de lucht komt vallen, kunnen we moeilijk begrijpen. De meeste pottenbakkers moeten ervoor werken. Pottenbakkers gebruiken klei en omdat klei zo veelzijdig is kunnen ze hun ideeën en concepten erin tot uitdrukking brengen.

Pottenverkoop

Op 11 oktober worden op Eynderhoof de potten die gemaakt zijn door Harrie Koppen verkocht. Harrie is helaas in januari 2020 overleden. Zijn wens was om de door hem gemaakte potten die er nog zijn te verkopen op Eynderhoof en de opbrengst te schenken aan een goed doel. De opbrengst gaat naar het missiegebied van Pater Piet Cuijpers uit Ospel.

Oude ambachten
Op deze mooie oktobermiddag kun je komen kijken hoe er gewerkt wordt door de  mannen en vrouwen die met liefde en toewijding een – soms eeuwenoud – beroep uitoefenen. Ze praten er met veel plezier over maar demonstreren ook graag hun ambacht. Er is veel te zien, te beleven en te bewonderen voor de kleine en grote gasten. Veel van de oude ambachten zijn in bedrijf. Dat betekent dat er overal bedrijvigheid is in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof.

Je kunt in de herberg genieten van koffie met vlaai, die op ambachtelijke wijze is gebakken door de bakkers in het eigen bakhuis. Het museum is op 11 oktober open van 13.00 tot 17.00 uur. Zie verdere informatie op www.eynderhoof.nl.

Foto: Boekpresentatie Harrie Koppen Eynderhoof mei 2015

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie