Skip to content

Bloemen voor mantelzorger Wil Vlug

Redactie
21 oktober 2020 | 9:07

Advertentie

Op dinsdag 20 oktober heeft Punt Welzijn samen met de gemeente Nederweert wederom een mantelzorger in het zonnetje gezet. Regisseur leefbaarheid Iris van de Ven en mantelzorgondersteuner Elisa van Knippenberg bezochten Wil Vlug om haar te verrassen met een bos bloemen. 

Wil Vlug

Wil zorgt al zo’n 25 jaar voor haar echtgenoot Wim. Ze brengt haar echtgenoot overal naartoe voor de zorg die hij nodig heeft en helpt onder andere met de inname van medicijnen en het aantrekken van steunkousen. Wil vindt het normaal om voor een naaste te zorgen. Ze zegt daarover: “Je moet er voor een ander zijn als het goed gaat, maar ook als het niet zo goed gaat. Vroeger heb ik ook voor mijn ouders, schoonouders en oma gezorgd. Het was nodig en dan doe je dat, maar ik heb het altijd graag gedaan.” Het zorgen voor haar echtgenoot gaat Wil goed af en zolang dat nog gaat doet ze het ook graag zelf.

Naast de zorgen voor haar man staat Wil altijd klaar voor haar medebewoners in het appartementencomplex. Ze belt regelmatig met haar buren en mochten ze hulp nodig hebben, dan zal Wil hen altijd helpen. Ook is Wil actief in de werkgroep mantelzorg in Nederweert, waarin ze meedenkt over waarderingsacties en activiteiten die voor mantelzorgers worden georganiseerd. Zo helpt Wil onder andere bij het organiseren van de attentie voor mantelzorgers in Nederweert.

Week van de Mantelzorg en mantelzorgattentie
Punt Welzijn organiseert de Week van de Mantelzorg, in Weert en Nederweert, van 2 t/m 10 november. Deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet. Zij kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door anderen die op deze manier hun waardering uiten. Er worden wegens aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus een beperkt aantal activiteiten georganiseerd. Bekijk het huidige programma op www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg. 

In Nederweert worden mantelzorgers op 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) aan huis verrast met een leuke attentie die we vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan via www.puntwelzijn.nl/activiteit/mantelzorgattentie/ .

Zorg jij voor een ander?
Als je langdurig zorgt voor een ander uit jouw omgeving dan kan het zomaar zijn dat je mantelzorger bent. Ben jij er voor een ander? Dan is Punt Welzijn er voor jou. Wij bieden informatie, ondersteuning en waardering aan mantelzorgers. Neem voor meer informatie contact met ons op via mantelzorg@puntwelzijn.nl of bel 0495 697900.

Advertentie

2 Reacties

  1. Wil Vlug, dat heb je dik verdiend, je was zo’n fijne buur voor mijn moeder dat zal ik nooit vergeten.

  2. Wil van Harte Gefeliciteerd met je dik verdiend bloemetje!
    Geniet ervan.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie