Skip to content

Een beeld kan soms veel vragen oproepen

Redactie
12 november 2020 | 11:00

Advertentie

Ik ben in gesprek met een cliënt en loop door het bos. In deze tijd van het jaar is het er prachtig. Vandaag ‘regende’ het blaadjes en de zon zorgde voor een mooi kleurenspel. Ik hoefde geen filter te gebruiken voor de foto’s. Ik vind ze allemaal prachtig.

Coaching in de natuur heeft een meerwaarde ten opzichte van coaching tussen vier muren.  De natuur is rustgevend én je bent buiten, in beweging. De combinatie met mindfulness-oefeningen zorgt ervoor dat mensen eerder in contact komen met zichzelf. 

De natuur betrek ik actief bij de coachsessie. Beelden die voorbij komen roepen vragen op. Stel je ziet in de verte een hek? We stoppen en staan even stil bij dat beeld. Wat komt er in je op? Waar associeer je dat hek mee? Zie je het als een uitnodiging om iets nieuws te ontdekken? Of houdt het hek je juist tegen? Gaandeweg merk je dat er dan steeds meer vragen oprijzen. Gewoon door even stil te staan bij een beeld.  

Van beeld naar werkelijkheid
Het is niet de bedoeling om eindeloos te associëren bij alles wat je onderweg tegenkomt, want dan kom je nog geen steek verder. Het is dan ook belangrijk dat je het aan jouw leven koppelt en verbanden legt. Aan dingen die goed gaan en dingen waar je tegenaan loopt. En hoe jouw volgende stap eruitziet.

De combinatie met Mindfulness brengt je in contact met je eigen natuur. Al wandelend, stilstaand, zittend, liggend, in stilte en pratend, kom je tot inzichten. De natuur als co-coach.

De natuur heeft geen wifi nodig om te verbinden.
Vertraag je pas en wordt stil.
Laat de stilte tot je komen.
Breng je zintuigen naar buiten en maak contact met je omgeving.
Laat de gewaarwordingen tot in het diepste van je cellen doordringen.
En waarschijnlijk verschijnt er dan een brede glimlach op je gezicht.

Deze vorm van coaching maakt ook onderdeel uit van mijn diensten. Op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar kunnen we ons braaf aan de RIVM regels houden.

Wanneer je mijn nieuwsbrief wilt ontvangen kun je je hier aanmelden.

Mijn coachprofiel lees je op Coachfinder.

  • Lisette –

Agenda

Mindfulness onLine 

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie