Skip to content

Autobedrijf Van Nieuwenhoven | Liefde voor auto’s (van Kets) | ** UIT DE OUDE DOOS **

Redactie
16 december 2020 | 10:10

Advertentie

Jan Weekers uit Nederweert-Eind, ook wel bekend als Jan van Houts, was een van de eerste klanten van Autobedrijf Van Nieuwenhoven. En nog altijd komt hij er over de vloer. Een echte autoliefhebber die internet afstruint om te weten wat er aan auto’s op de markt is. Hij heeft zelfs een album met daarin foto’s van alle auto’s die hij ooit heeft aangeschaft, inclusief overzicht van aankoopdata, merknamen, modellen en kentekens. Op eentje na komen ze allemaal van ‘Kets’ zoals hij zelf zegt, de bijnaam van het autobedrijf.

Showroom

Hoewel de showroom er pas in 1976 was, verkocht Bert van Nieuwenhoven bij aanvang van de werkplaats al auto’s van andere dealers. Zo dus ook aan ‘Van Houts’. In 1971 kocht Jan zijn eerste gloednieuwe gezinswagen bij hem: een Simca 1301. En hoe groot is de kans dat je per abuis twee keer precies dezelfde auto koopt bij hetzelfde bedrijf? Jan: “In juli 2015 ging ich op zeuk naor un b-gevalletje, unne auto vör d’r beej. Unne Nissan Micra vong ich waal schoeën. Ich naor Kets touw. Robert zag det d’r merrege eine binnekwaam. Hae zoe-j ‘m waal efkes kôme laote kieke. Ich keurdje ‘m goot en kocht dea auto. Toen herkindje mien dochter de Micra. Vae haaldje mien album d’r beej en jaowaal huuër. Dae stong al oppe foto in 2008 in dezelfdje kleur met precies utzelfdje kinteiken. Det waas toch sterk!”*

*vertaling 😉
”In juli 2015 ging ik op zoek naar een b-gevalletje, een auto voor erbij. Een Nissan Micra vond ik wel mooi. Ik ging naar Autobedrijf Van Nieuwenhoven toe. Robert zei dat er morgen eentje binnenkwam. Hij zou de auto wel even komen laten kijken. Ik keurde hem goed en kocht de auto. Toen herkende mijn dochter de Micra. We haalden mijn fotoalbum erbij en jawel hoor. Die stond al op de foto in 2008 in dezelfde kleur met precies hetzelfde kenteken. Dat was toch sterk!”

Kijk voor informatie over 50 jaar Autobedrijf Van Nieuwenhoven op: https://www.vakgaragevannieuwenhoven.nl/50-jarig-bestaan
Foto’s: fotocollage van Jan Weekers en zijn fotoalbum

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie