Skip to content

Aangepaste herdenking Lichtjes op Oorlogsgraven 2020

Redactie
19 december 2020 | 9:15

Advertentie

Naar aanleiding van de laatste richtlijnen van het RIVM betreffende de Covid-19 crisis, is er besloten om dit jaar op Kerstavond een zo beperkt mogelijke herdenking te laten plaatsvinden op de Britse begraafplaats in Nederweert.

Lichtjes op Oorlogsgraven 2020

Sinds dit jaar maakt de herdenking op Kerstavond deel uit van de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery.  Het bestuurslid en initiator Jermain en zijn dochter Loren steken dit jaar op Kerstavond kaarsen aan bij het herdenkingskruis op de Britse begraafplaats. Zij doen dit namens de stichting, alle adoptanten gemeentebestuur en inwoners van Nederweert.

Bij de ceremonie zal geen publiek aanwezig zijn.  De nieuwssite Nederweert24 maakt video opnamen en plaatst later een compilatie op www.nederweert24.nl. “Wij verzoeken hierbij iedereen om niet naar de begraafplaats te komen om het zo veilig mogelijk voor iedereen te laten verlopen” zo schrijft de stichting. “Hopelijk kunnen wij volgend jaar met alle adoptanten weer aanwezig zijn om samen alle kaarsjes aan te steken. Van de 363 graven zijn er inmiddels 310 geadopteerd”.

Wil jeook een graf adopteren? Ga naar www.adoptiegravennederweert.nl en ga naar aanmelden.  Voor vragen kun je mailen via adoptiegravennederweert@gmail.com .

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie