Skip to content

Container van Stichting “Cuba Adelante” komt 2 februari aan in Cuba

Redactie
9 januari 2021 | 13:00

Advertentie

De container met met allerhande goederen, die vanaf juni al bij Rhenus op de 2eMaasvlakte op het terrein tijdelijk geparkeerd stond, is afgelopen dinsdagavond 5 januari vertrokken met het containerschip “de Gotland”.

Cuba Adelante

Ron, werkzaam bij Rhenus, heeft voor een goede samenwerking en het beladen van het schip gezorgd, dit geheel gratis!! Er moest gewacht worden op de toestemming vanuit Cuba. Shelley, werkzaam bij NIRINT Shipping uit Barendrecht, heeft ervoor gezorgd dat de container, het verschepen en de benodigde documenten voor Stichting Cuba Adelante in orde waren en dit allemaal geheel gratis!!

Bij aankomst in Cuba wordt de container eerst door de douane gecontroleerd. Vervolgens zal Carlos, de contactpersoon en supervisor van Stichting Cuba Adelante in Cuba, samen met iemand van de overheid, de goederen verdelen over de van te voren bepaalde instanties. Dit zijn o.a. 5 weeshuizen, 2 scholen, ziekenhuis, laboratorium voor protheses, instantie voor lichamelijke gehandicapten en bejaardentehuis in de provincie Holguin.

Mieke en Gerard Rutjens van Stichting Cuba Adelante hopen dit najaar naar Cuba te kunnen reizen om dan ook te kunnen zien dat de goederen op de juiste plaats zijn gekomen.

Zij willen het bedrijf Rhenus en Nirint Shipping nogmaals bedanken voor het gratis beschikbaar stellen van alle faciliteiten en voor de fijne samenwerking.  Ook bedanken zij, ook uit naam van de Cubaanse bevolking, de vele mensen die de goederen beschikbaar hebben gesteld of een ander bijdrage hebben geleverd in welke vorm dan ook.

Een uitgebreid verslag en een filmpje van het laden van de container op de boot kunt u bekijken op de website www.stichtingcubaadelante.nl

Mieke en Gerard hebben de toestemming om een tweede container te gaan vullen, Ook weer gratis verzorgd door NIRINT Shipping en Rhenus. Als u bruikbare, nog goede spullen heeft voor Cuba, laat het hun dan even weten. Zij komen het graag ophalen bij u. U kunt dan een mail sturen naar stichtingcubaadelante@gmail.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie