Skip to content

SJG Weert behoudt spoedzorg

Redactie
20 januari 2021 | 17:16

Advertentie

Vanmiddag heeft de Tweede Kamer met grote meerderheid ingestemd met een motie voor het waarborgen van de spoedzorg (spoedeisende eerste hulp en de acute geboortezorg) 24 uur per dag in het St. Jans Gasthuis in Weert.

Spoedzorg Weert

De SP kamerleden Van Gerven en Hijink hebben die motie ingediend naar aanleiding van de petitie die Paul Lempens en wethouder Paul Sterk vorige week indienden een petitie in met 13.000 handtekeningen

Goed voor de regio
Wethouder Sterk: “Ik ben blij en opgelucht dat een grote meerderheid van de Tweede Kamer het met ons eens is dat de spoedeisende hulp van het SJG noodzakelijk is voor de zorg in onze regio en dat de spoedzorg voor het SJG behouden blijft. De petitie met ruim 13000 handtekeningen heeft dus zeker effect gehad“.

SJG levert kwaliteit
De gemeenten Cranendonck, Nederweert, Leudal en Weert hadden al eerder hun zorgen al uitgesproken over de plannen van minister voor Medische Zorg, Tamara van Ark. In dit plan de zogenaamde houtkoolschets, zou de centralisatie van de acute zorg de kwaliteit verbeteren en de zorg goedkoper maken. Wethouder Sterk is het daar niet mee eens: “Ik weet dat het SJG Weert aantoonbaar goede kwaliteit levert tegen vaak lagere tarieven. Groter is niet altijd beter, zeker niet in de zorg. Nu we midden in de Corona-pandemie zitten weten we hoe belangrijk onze huidige ziekenhuisstructuur is en dat we de problemen juist het hoofd kunnen bieden dankzij de inzet van de vele duizenden zorgprofessionals in onze regio.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie