Skip to content

Land van Horne start met vaccineren van cliënten

Redactie
1 februari 2021 | 14:35

Advertentie

Maandag 1 februari 2021 start Land van Horne met het vaccineren van hun cliënten in verpleeghuizen die hiervoor toestemming hebben gegeven. De groep kwetsbare ouderen is hard getroffen door het coronavirus. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze groep gevaccineerd kan worden.

Vaccineren

Intensieve voorbereidingen
Het veilig en verantwoord toedienen van vaccinaties op deze schaalgrootte vereist een operatie van ongekende omvang met uiterste precisie. Na weken intensieve en zorgvuldige voorbereidingen kan Land van Horne starten met het vaccineren van cliënten tegen het coronavirus.

Nieuwe fase
Marjon van de Mortel, voorzitter raad van bestuur: “Dit is een moment waar we al een lange tijd naar uitkijken. Het is een start van een nieuwe fase waarin corona geen invloed meer krijgt op de persoonsgerichte zorg en welzijn van onze cliënten.”

Vaccinatieteam Land van Horne
Land van Horne heeft een speciaal vaccinatieteam samengesteld. Het team bestaat uit verpleegkundigen die beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om de vaccinaties toe te dienen. Op de locatie is een arts aanwezig voor toezicht op de manier van werken en het verlenen van eventuele nazorg.

Groep cliënten
De groep cliënten die in aanmerking komt voor het vaccin tegen het coronavirus wonen in de verpleeghuizen van Land van Horne én staan onder verantwoordelijkheid van een arts op locatie. Ook de revalidanten van het Geriatrisch Revalidatiecentrum komen in aanmerking voor het coronavaccin. De vaccinatie is vrijwillig. Bij iedere cliënt of wettelijke vertegenwoordiger is toestemming vereist. Cliënten die thuiszorg ontvangen of onder verantwoordelijkheid staan van de eigen huisarts worden in een later stadium opgeroepen door de huisarts en/of GGD.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35
Conceptplan voor toekomstig sportpark De Houwakker in Ospel
18 september aanstaande om 14.00 uur
16 september 2024 | 18:34

Advertentie