Skip to content

‘Politiemol’ moet ruim 64.000 euro illegale winst afstaan

Redactie
19 februari 2021 | 14:52

Advertentie

Een voormalig politieman uit Weert moet ruim 64.000 euro aan de Staat betalen. Volgens de rechtbank Oost-Brabant haalde de 34-jarige man, in de media ook wel bekend als de ‘politiemol’, dit bedrag als winst uit zijn illegale praktijken.

Politiemol

De Weertenaar had vanuit zijn functie bij de politie toegang tot vertrouwelijke gegevens en zocht tussen augustus 2011 en september 2015 regelmatig in een politiesysteem naar informatie over personen en lopende onderzoeken. Deze vertrouwelijke gegevens had hij niet voor zijn werk nodig en zou hij aan anderen hebben verkocht. De rechtbank – en later ook het gerechtshof – veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor onder meer schending van ambtsgeheimen, computervredebreuk, omkoping en witwassen van crimineel geld.

Uit financieel onderzoek blijkt dat de verdachte in de betreffende periode ruim 77.000 euro méér heeft uitgegeven dan dat hij legaal in bezit kon hebben. De verdachte verklaart hierover dat hij 60.000 euro van zijn ex-partner had geleend en daarnaast nog eens datzelfde bedrag kreeg van een investeerder. De rechtbank verwerpt dit verhaal bij gebrek aan bewijs. Wel stelt de rechtbank – samen met de officier van justitie – vast dat de verdachte nog andere legale inkomsten had waarmee rekening moet worden gehouden. Dit gaat onder meer om de verkoop van zijn auto.

De rechtbank stelt de totale illegale winst vast op ruim 67.000 euro. Daar gaat nog 5% vanaf, omdat het Openbaar Ministerie de redelijke termijn waarbinnen het deze ontnemingszaak voor de rechter had moeten brengen, fors overschreed. Al met al moet de verdachte daarom ruim 64.000 euro aan de Staat betalen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Gezien het feit dat ik 15 jaar VERPLICHT betaald heb aan het vervroegd met pensioen gaan van een miljoen Nederlanders (VUT noemden ze dat) en in ruil voor de miljarden die ik en ettelijke miljoenen andere werkenden hebben ingebracht VERPLICHT tot 67+ moet werken in plaats van rond ons 60ste met pensioen te kunnen gaan stel ik voor die 60.000 kwijt te schelden en in plaats daarvan de Overheid te vervolgen en via een gerechtelijke uitspraak deze VERPLICHTEN ingelegde VUT premies terug te betalen mét rente.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie