Skip to content

Maak vrijblijvend een afspraak bij de Nederweerter ondernemers

Redactie
15 maart 2021 | 15:00

Advertentie

Een nieuwe fase in de strijd naar ‘terug naar het nieuwe normaal’ is aangebroken. Na de langste lock down van Europa mochten de winkels vanaf 10 februari 2021 via click & collect klanten weer een beetje helpen, vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel zijn. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. En vanaf afgelopen dinsdag 1 klant per 25m2 maar wel op afspraak.

Maak vrijblijvend een afspraak

Mager
De winkeliers van Nederland, georganiseerd in de koepelorganisatie INRETAIL, spanden als eerste een kort geding aan tegen de Staat. Waarom? En waarom als eerste? Er is toch steun voor de bedrijven die getroffen worden? Wat blijkt, als de proef op de som wordt genomen is de staatssteun, die heel royaal lijkt, heel erg mager. Vooral mode- sport- en schoenenzaken worden enorm hard getroffen en krijgen een fractie van de schade die ze oplopen vergoed. Een rekensom van INRETAIL leert dat de totale vergoeding voor de modebranche ligt rond de € 1.600.000, daar waar de branche een extra afschrijving op de voorraad heeft van € 1.600.000.000. Een druppel op een gloeiende plaat, dus. Noodkreten zijn er te over, van het ‘opeten’ van de volledige pensioenvoorziening tot de verkoop van huis, haard en auto.

Mode is als verse groente, een krop sla of een stuk vlees. Als het product over de datum is, lees het volgende seizoen aanbreekt, is de waarde daling tussen 50 en 70%. En daar staat een zeer beperkte vergoeding tegenover. Blij zijn de ondernemers dat ze weer open mogen. En dat dat veilig kan hebben ze al bewezen. In de winkels is het keurig geregeld. Nooit te druk, goede hygiëne maatregelen en met veel respect voor elkaar en het personeel.

Wat betekent nu de laatste versoepeling vroegen we aan Micheline Pleunis.
Van de laatste versoepeling word ik wel blij. Wij mogen 14 klanten tegelijkertijd in onze winkel ontvangen. Het is alleen jammer dat ze (vier uur) van te voren een afspraak moeten maken, want dat is voor veel mensen een drempel merk ik. Ik krijg veel vragen zoals . “Als ik afspreek moet ik dan ook iets kopen?”, “Heb ik echt maar een uur en moet ik dan weg”? Logische vragen van klanten voor mode die je veel langer dan maar een uur draagt, dus goed moet passen en wellicht op maat gemaakt moet worden. En dat geldt natuurlijk ook voor een goed paar schoenen, een nieuwe badjas of een (tuin-)meubel.

Je maakt altijd vrijblijvend een afspraak, ook als je gewoon even lekker wilt snuffelen. Wij adviseren je, en als het je niet bevalt is er echt geen koopverplichting, kom je gewoon weer een keertje terug. Wij zijn zo blij dat er weer mensen in onze winkel zijn, daar ligt namelijk onze passie. Om deze crisis even in perspectief te plaatsen; wij bestaan dit jaar 134 jaar en in al die tijd (zelfs tijdens de wereldoorlogen) nooit dicht geweest en nu 11 weken!

Twee weken geleden was OVN bij onze burgemeester met een petitie die lag op een lege broodplank. Een hele grote broodplank waar verder niets op lag, hoe typerend voor deze bijzondere tijden. Of zoals Micheline’s man zegt “Je bent nog nooit zo druk geweest om alles te regelen en tegelijkertijd niets te verdienen”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie