Skip to content

Nederweert, een eind op streek

Glendi
18 maart 2021 | 10:00

Advertentie

Zo voor een verkiezing denkt Nederweert Anders terug aan de verkiezingen in 2018. De nieuwe partij Nederweert Anders kregen 3 raadszetels en dus het vertrouwen van een kleine 20% van de stemmen die uitgebracht waren.

Programma

Wij hebben een programma waar Gezondheid, Groen, Duurzaam, Milieu en klimaat centraal staan. Zittend in de coalitie hebben we dus verantwoordelijkheid voor het beleid, maar met name ook de uitwerking daarvan in onze gemeente.

1ste roes
Na de 1ste roes van de uitslag (een uitslag die, vanwege zoveel steun, voor ons een bevestiging betekende dat het roer daadwerkelijk om moest) en de deelname in de coalitie, en dus een wethouder, komt de realiteit van alledag. Afspraken en besluiten uit het lange of korte verleden worden uitgevoerd. Daar heb je eigenlijk niet zoveel aan te willen. Dus het Centrumplan gaat door, de bomen aan de Leveroysedijk worden vervangen en vergunningen moeten verstrekt worden. Dat alles gaf soms wel eens een moedeloos gevoel.

Resultaten
Nu, 2,5 jaar later, zien wij wél resultaten van onze inspanningen. Samen met andere partijen zien we dingen wél gaan lukken. Dat is mooi, maar het maakt wel duidelijk dat veranderingen, het anders doen niet van de éne op de andere dag lukt. Dus gelukkig is er ondertussen het een en ander wél gelukt, wél anders! De gemeenteraad gaat inwoners van Nederweert meer en beter betrekken bij besluitvorming, de plannen van Bengele Beweegt zijn goedgekeurd en gaan van start, er liggen visies voor het buitengebied waarbij gezondheid voorop staat, de Pinnenhof de plek voor onze verenigingen is behouden, de groene “bomenkaart” is er en wij zijn op streek met ons windmolen- en zonnepark.

Trots
Een lijst om trots op te zijn waarin Nederweert Anders (samen met JAN en D66) laat zien op streek te zijn zonder dat wij klaar zijn. Tevreden over alles: Nee. Tevreden over hoe het gaat: jazeker, we blijven met passie gaan voor Gezondheid, Groen, Duurzaam, Milieu en Klimaat.

Namens Nederweert Anders:
Jan van Nierop

Advertentie

2 Reacties

  1. De inwoners van Nederweert hebben behoefte aan leiders, pappen en nathouden hebben we niks aan . Zie de uitslag van gister VVD dik gewonnen

  2. Een eind op steek??

    Ik denk dat ze bedoelen “einde is in zicht”

    #onedayfly


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie