Skip to content

Molenweg weer open na werkzaamheden bij aanleg klimaatbuffer

Redactie
1 april 2021 | 16:30

Advertentie

De werkzaamheden aan de Molenweg zijn voltooid. De wegafsluitingen zijn sinds vandaag opgeheven. De weg was afgesloten vanwege aanpassingen aan het riool, in verband met de aanleg van een waterbuffer langs Randweg West. In november moet de weg nog een dagdeel afgesloten worden. De gemeente vervangt de tijdelijke bestrating dan door het definitieve asfalt.

Klimaatbuffer

Op de hoek Randweg West met de Molenweg wordt momenteel een klimaatbuffer aangelegd. Als het hard regent, voeren we veel relatief schoon water via het riool af naar het buitengebied. Door buffers aan te leggen, ook wel klimaatbuffers genoemd, houden we dat water eerder vast. Zo kan water sneller in de bodem zakken. Dit is belangrijk in verband met de langere periodes van droogte.

Bij de Molenweg aan de rand van Nederweert legt de gemeente zo’n klimaatbuffer aan. Het is niet de eerste keer dat ze dat doen. Aan de rand van Nederweert-Eind ligt al enkele jaren een waterbuffer.

Advertentie

2 Reacties

  1. Alle beetjes helpen natuurlijk, maar oprechte vraag: hoeveel kuub water kan dit reservoir hebben? Een huis-tuin-en keuken pomp doet al 4-5 kuub per uur, zo’n ‘echte’ op de akker ik gok het 10-voudige?
    Hoe klein is de druppel op het geheel?

    • Overigens snap ik natuurlijk dat zo’n reservoir het hele jaar water opvangt en de grond in laat, maar dan nov vraag ik me vwb het water het nut af bij een dergelijk relatief klein bassin.
      Verder 100% voorstander overigens, alleen al voor de biodiversiteit die dit met zich meebrengt!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie