Skip to content

Zaak Henk Vierwind in uitzending Crime Desk

Redactie
8 april 2021 | 9:27

Advertentie

Het RTL-programma Crime Desk besteedde woensdagavond aandacht aan de zaak Henk Vierwind.

Henk Vierwind verdween op vrijdag 6 december 2013. Hij was volgens zijn partner Jeannette Pieper in alle vroegte vanaf vakantiepark Het Verscholen Dorp in Harderwijk naar Nederweert gereden voor een “zakelijke afspraak”. Die afspraak had met drugs te maken. Want Vierwind mocht dan het voorkomen hebben van een eenvoudig Veluws boertje, hij zat tot zijn nek in de business.

Henk Vierwind

Volgens Jeannette had Vierwind de afspraak met een zekere Roland M., een Brabander die een straf uitzat voor de moord op Michel Stuiver in 2001. Deze M. beweert Henk die dag niet te hebben gezien. Op zaterdag gaf Jeannette haar partner als vermist op.

Bekijk hier een update van 25 augustus

“Henk was een boef, maar wel een lieve boef”
Jeannette sprak woensdagavond voor het eerst over de vermissing van haar man Henk Vierwind “Henk was een boef, maar wel een lieve boef. De eenvoud zelve, hij stond voor iedereen klaar...”

Nederweert
Vierwind voelde zich al een tijdje bedreigd, er liepen soms vreemde figuren rond zijn huis. Daarom had hij zijn landgoed in Nederweert spoorslags verlaten en een veilig onderkomen gezocht op het vakantiepark in Harderwijk. De auto van Vierwind werd net over de Belgische grens teruggevonden. In de auto zat zoveel bloed dat Henk wel dood moest zijn. Volgens Jeannette was Henk met veel geld en enkele vaten olie voor de productie van synthetische drugs van huis vertrokken. Niets hiervan werd in de auto teruggevonden. Vierwind kan het slachtoffer zijn geworden van een ripdeal. Maar er waren ook conflicten in zijn groepering.

Politie-onderzoek heeft destijds weinig opgeleverd. Vermoedelijk omdat er niet effectief werd samengewerkt door de politie in Gelderland, Limburg en België. Bovendien ging de aandacht toen vooral uit naar de vermissing van Hendri de Vries, een keurige zakenman uit Harderwijk. Binnen de politie Gelderland is men het eens dat het het onderzoek van toen “geen schoonheidsprijs verdient.”

Jeannette, de vrouw van Henk Vierwind, heeft nooit voor televisie willen praten over de zaak. En nog steeds heeft ze angst. Maar die voor Crime Desk zet ze die opzij, in een ultieme poging de zaak alsnog opgelost te krijgen. De politie heeft de zaak inmiddels weer opgepakt.

Bron: Crime Desk

Bekijk ook

Klik hier en lees alle berichten over Henk Verwind van Nederweert24

 

Advertentie

2 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie