Skip to content

Terugkijken | Dodenherdenking Nederweert 2021

Redactie
4 mei 2021 | 18:00

Advertentie

Op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Hierbij moeten we rekening houden met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herdenken samen in verbondenheid, ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten. Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 76 jaar geleden. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen.

Dodenherdenking Nederweert

Anders dan anders
Ook het gemeentebestuur van Nederweert staat ieder jaar, en zeker ook dit jaar, stil bij de gevallenen. Maar ook dit jaar nog helaas anders dan anders. Zonder ereposten van de Bond van Wapenbroeders, zonder scouts, koor en zonder harmonie of fanfare én zonder publiek op het Raadhuisplein. Helaas is dat opnieuw noodzakelijk. We hopen dat we volgend jaar weer op de gebruikelijke wijze kunnen herdenken.

Livestream
Alleen de burgemeester en haar echtgenoot, het 4 mei-comité en de kabinetschef zullen aanwezig zijn bij het oorlogsmonument. Maar je kunt er op een andere manier toch bij zijn. De herdenking zal namelijk via livestream worden uitgezonden. De uitzending duurt van 19.45 tot 20.15 uur op Nederweert24.

Bloemen leggen
Gedurende de dag is het tot 19.00 uur mogelijk om bloemen te leggen bij het monument op het Raadhuisplein.

Programma
Om 19.50 uur luiden de kerkklokken. Om 19.58 uur zal trompettist Yanick Douven van Harmonie Pro Musica Nederweert-Eind vanaf het balkon van het gemeentehuis het signaal Taptoe blazen waarna we om 20.00 uur twee minuten stil zijn. Burgemeester Birgit Op de Laak zal vervolgens bij het oorlogsmonument op het Raadhuisplein samen met haar echtgenoot een krans leggen en een overdenking houden.

Vlag halfstok
Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het gemeentebestuur roepen alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

5 mei
Op 5 mei mag de nationale vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang in top.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie