Skip to content

Grote Nederweerter stoepkrijtchallenge

Redactie
19 mei 2021 | 14:12

Advertentie

Samen met Ons Nederweert start de gemeente op 1e Pinksterdag, zondag 23 mei, met een buitenactie onder de noemer ‘Nederweert fleurt op’, voor jong en oud; de ‘Grote Nederweerter stoepkrijtchallenge’. Gedurende vier weken roepen ze iedereen op om voor de eigen deur met stoepkrijt een mooie creatie te maken met een boodschap in het teken van corona. Voor de jeugd tot en met 14 jaar is er ook nog een leuke prijs te winnen.

Stoepen opfleuren

Het is gewoon moeilijk dat we elkaar minder kunnen zien en de gemeente heeft daarom samen met Ons Nederweert een leuke activiteit bedacht die je lekker in de buitenlucht, op de stoep voor je eigen deur kunt uitvoeren, en waarbij je je creatieve talent kun laten zien. “We hopen dat een kleurrijk initiatief als dit de buurten extra opfleurt en mensen figuurlijk dichter bij elkaar brengt”, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar.

Iedereen kan meedoen
Wethouder Carla Dieteren: “Ik nodig jeugdigen uit om bijvoorbeeld een mooie tekening te maken voor iemand in je straat, iemand die je mist, een opa of oma die alleen woont en het huis niet uit kan, of breng tot uitdrukking wat het coronavirus met je doet of wat je wensen en dromen voor de toekomst zijn. Uiteraard mogen ook volwassenen hun creativiteit tonen”.

Online bewonderen
De gemeente roept alle deelnemers op om een foto van het kleurrijk kunstwerk te uploaden op de website van Ons Nederweert: www.onsnederweert.nl/stoepkrijtchallenge. Lot Gommers, één van de initiatiefnemers van Ons Nederweert: “Op de website hebben we een speciale pagina waarop we straks de stoepkrijttekeningen in beeld brengen. En voor de mensen die graag een wandeling maken langs de creaties: ook kun je op de website zien welke tekening op welke locatie te bewonderen is”.

Gratis stoepkrijt
Voor de deelnemers heeft de gemeente een beperkt aantal pakjes stoepkrijt beschikbaar. Elke deelnemer kan vanaf maandag 24 mei gratis een pakje ophalen bij:

  • Eigen Houtje, Lindanusstraat 1 in Nederweert
  • Phicoop, Onze Lieve Vrouwestraat 73 in Ospel
  • Tussen kunst en kast, Dorpstraat 16 in Leveroy

Wees er snel bij want op = op!

Winnaars
De challenge loopt tot en met zaterdag 12 juni. Burgemeester Birgit Op de Laak en wethouder Carla Dieteren kiezen in de week na afloop de drie mooiste tekeningen die geüpload zijn door kinderen in de leeftijd tot en met veertien jaar. Deze jongeren worden beloond met een prachtig buitenspeelpakket, aangeboden door Lot Gommers vanuit Eigen Houtje. Hiermee zullen de winnaars in de zomervakantie opnieuw veel buitenspeelplezier beleven.

Ga de challenge aan
Neem de coronamaatregelen in acht, laat je stoepkrijttalent zien en ga de challenge aan. De gemeente wenst iedereen alvast veel plezier en succes en zien de creaties graag tegemoet!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie