Skip to content

Woensdag in Nederweert: Interactieve inkijk in de wereld van drugscriminaliteit

Redactie
21 mei 2021 | 11:54

Advertentie

Woensdag staat de ‘Bijtende Bende’ op de weekmarkt in Nederweert. Ken jij de signalen van drugscriminaliteit? De Bijtende Bende geeft jou een interactieve inkijk in de signalen en de risico’s van drugsproblematiek. 

Kijkje in de wereld van drugscriminaliteit
De Bijtende Bende is een initiatief van de politie, gemeente, het RIEC en Meld Misdaad Anoniem. Bezoekers worden in een interactieve experience meegenomen in een verhaal over drugscriminaliteit en afvaldumping in de natuur. Hoe herken je drugscriminaliteit en drugsafval? Welke gevolgen heeft drugsafval voor jouw leefomgeving en voor het milieu? En wat kun jij doen om drugscriminaliteit te helpen verminderen? 

Herken signalen en risico’s van drugsproblematiek

Hennepkwekerijen en drugafval
Ook het afgelopen jaar zijn er in Nederweert een aantal hennepkwekerijen opgerold. Een hennepkwekerij is uiteraard illegaal. Bovendien gaat het ten koste van de leefbaarheid. Onze mooie gemeente is en biedt geen plaats voor criminaliteit. Drugsafval in de natuur is ook ongewenst. Als vaten met drugsafval gaan lekken, komen er bovendien chemicaliën in de grond terecht. Dat is schadelijk voor de natuur en gevaarlijk voor mens en dier. 

Meld verdachte signalen!
De gemeente en de politie zetten zich voortdurend in om drugscriminaliteit en andere vormen van ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Jij kunt daarbij helpen. Je bent immers mede de neus, oren en ogen van jouw buurt Ruik, hoor of zie je een verdacht signaal? Meld het dan! Dat kan anoniem via www.nederweert.nl/ondermijning of via M. (0800-7000) of bij de politie (0900-8844, bij spoed 112) 

Kom je ook?
De Bijtende Bende staat op 26 mei van 09:30 uur tot 15:00 uur op het Raadhuisplein in Nederweert. Je bent van harte welkom om deze experience mee te maken. De coronarichtlijnen worden uiteraard gevolgd.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie