Skip to content

Wake in Nederweert voor omgekomen varkens na stalbrand (Foto’s/Video)

Redactie
12 juni 2021 | 16:16

Advertentie

Zaterdagmiddag vond er op het Raadhuisplein in Nederweert een wake plaats voor de overleden varkens van de grote brand in een varkensstal aan de Bloemerstraat in Nederweert.

Herdenking/demonstratie

Tientallen mensen verzamelden zich op het plein tegenover het gemeentehuis. Daar werd stilgestaan bij het overlijden van de 4600 dieren. Daarnaast waren er sprekers aanwezig, waaronder Pascale Plusquin, fractievoorzitter Partij voor de Dieren Limburg.

Door verschillende agrariërs werden de toegangswegen naar de afgebrande stal aan de Bloemerstraat afgesloten. Hiermee wilden zij voorkomen dat de activisten zich daarnaartoe zouden verplaatsen. Zij gunnen de getroffen ondernemer rust.

Politie zichtbaar aanwezig
De politie was zichtbaar aanwezig en hield alles nauwlettend in de gaten. Er reden verschillende politievoertuigen door Nederweert, bikers werden ingezet, maar ook een droneteam was aanwezig. Zover bekend bleef de situatie rustig, op enkele toeters en middelvingers na van passerende mensen. De organisatie van de wake riep vooraf op om geen huisdieren mee te nemen. Desondanks werden er in een auto van een activist honden aangetroffen, in de volle zon. De eigenaar van deze auto werd door de organisatie én politie aangesproken op zijn gedrag waarna hij met zijn dieren vertrok.

Foto’s Johan Horst

Advertentie

24 Reacties

  1. Zelf hun hond laten stikken in de auto maar wel protesteren tegen gestikte varkens.
    Man man wat een lui zeg.
    Wijzen naar andere maar ondertussen.

    • Feiten of gewoon een uiting van onmacht? Onmacht gewoon toe geven dat we ons de ogen uit de kop moeten schamen als samenleving omdat we dieren bij tienduizenden levend laten verbranden of stikken de rook. Triest dat je dan niks anders invalt dan een lullige opmerking te maken die kant nog wal raakt.

      • Die geen kant of wal raakt?
        Je bedoeld een gewoon feit dat zo’n droef toeter zelf zijn eigen dier niet eens fatsoenlijk kan houden wel komt protesteren.
        Dat die eens in de spiegel kijkt voordat hij wijst naar andere.

        En ja is me vaker opgevallen dat dat soort lui voor hun eigen dieren niet goed zorgen.
        Kende er jaren terug 1, ook altijd tegen de boeren.
        Bleek hij zelf een shetlander te hebben, omgekrulde hoeven op een laag mest in het tuinhuisje.

        Of een hond veganistisch laten eten.
        Dat ze dat zelf willen prima, maar niet een hond.

        Echt gestoord zijn ze. Niets anders.

        • Over welke ‘droeftoeter’. Heb je het eigenlijk? De mensen die daar bij het gemeentehuis hun mededogen uitten, ken je die? Waar haal je treurige moed vandaan deze gewetensvolle mensen zo generaliserend – moeilijk woord hè? – zonder enige grond verdacht te maken. Over droeftoeters gesproken…….

  2. Het is te zot voor woorden…..dat dit überhaupt in Nederweert notabene voor het gemeentehuis mogelijk gemaakt wordt
    Complimenten aan de collega’s van de agro-ondernemer voor het in bescherming nemen van zijn gezin

    • Ook nog iets over mededogen met de dieren die de echte slachtoffers zijn in plaats sentimenteel gezeur over hen die deel uitmaken van het terreursysteem dat de vee-industrie is?

  3. Bietje jammer dat AR zo veel exposure krijgt.

  4. Complimenten aan de burgemeester voor de beslissing om deze wake op het Raadhuisplein plaats te laten vinden IPV op de Bloemerstraat.
    Ik vind zo’n wake een beetje overdreven, maar als die mensen een wake willen houden, moeten ze dat zelf weten. Op het Raadhuisplein hoeft niemand daar last van te hebben.
    Ik vind het wel een beetje onnozel dat een aantal boeren zich daar dan evengoed zo boos over maakt dat ze weer met hun tractors de boel gaan blokkeren. Accepteer gewoon dat er ook mensen zijn die er anders over denken en reageer niet elke keer als een stier op een rode lap.

    • Nog zotter is dat er boeren bij zijn met hun brabandse vlag op de tractor, ga lekker in je eigen provincie de boel opstelt zetten.
      Zelfs bewoners vd bloemersstraat werden tegen gehouden.
      Schandalig.

    • Als er een vliegtuig met bijna 200 mensen uit de lucht wordt geschoten volgt de ene herdenking en stille tocht de andere op. Mogen mensen dan misschien op hun eigen wijze hun verdriet en boosheid uiten over de tienduizenden onschuldige dieren die het slachtoffer zijn de onverschilligheid, gebrek aan empathie, geldzucht van mensen? Laten we blij zijn met trots zijn op hen die even hun eigen dagelijkse belangetjes e zorgjes aan de kant zetten en opkomen voor de zwaksten in de samenleving en iets tonen dat een verontrustend groot aantal mensen ontbeert, nl. mededogen en eerbied voor het leven. Die dapperen bij het gemeentehuis geven de stemlozen een stem en daarvoor verdienen ze onze bewondering!

  5. Die stomme boeren denken dat ze werkelijk alles mogen, ze rijden als de zotten met hun overmaatse tractoren, maaien onnodig bermen (die niet van hun zijn) en hebben overal lak aan, behalve aan hun portemonnee.
    Ga zo door dan kweken jullie veel goodwill bij de overige bewoners van het land…de bewoners van de Bloemerstraat waren gisteren door die klojo’s aan huis gebonden…ze houden met het sproeien ook géén rekening met fietsers!

    • Nee die fietsers dan blijven altijd naast elkaar fietsen zodat je er niet langs kan. En die wielrenners halen nog gebaarlijke stunts uit ook op de rijbaan fietsen terwijl dat niet mag of in de slipstream rijden van een groot voertuig.

      Over het sproeien gesproken dat heeft met de wind te maken langs de weg stellen ze de sproeier altijd zo af dat jet gewas word geraakt en de weg niet. Maar als de wind zich draait dan kan het water over de weg gaan. Stop dan gewoon even tot die voorbij is dan word je niet nat.

  6. Je verwacht dat na zoiets dat de boeren zeggen “dit was inderdaad verschrikkelijk”. Maar ze gaan intimideren, door het dorp crossen en middelvingers opsteken. Laat dan maar zitten, boeren. Van mij krijg je geen steun meer.

    • Dus er rijd er een op een tractor en steekt het ene vingertje uit en dat is intimideren … Zo de lat is laag gezet. Dan kan net zo goed 80% mobilisten geen steun meer krijgen want dat doet die groep ook. Ik vind het erger dat deze pvd extremen ook kinderen onder de 5 misbruiken voor bordjes etc. Dus wat is erger 1 man op tractor met zijn vinger of kinderen misbruiken voor je doel. Daf is toch echt meten met 2 maten.

      • Kinderen bijbrengen dat je goed voor dieren moet zijn en dat dieren net als wij gevoelens, emoties en (zelf)bewustzijn hebben is geen misbruik maar opvoeding. Het misbruik ligt bij hen die kinderen voor houden dat mensen boven de andere dieren staan en dat se rücksichtslos mogen worden geëxploiteerd. Tot de dood er op volgt.

  7. Gewoon minder vee exporteren. Ik zeg niet dat we ermee moeten stoppen maar een beetje inkrimpen tot bijv 50% van het vee naar het buitenland is toch ook prima? Kunnen we weer lekker huizen bouwen en 130 rijden op de snelweg.
    Ook beter voor die beesten.

    Het feit dat iedereen (vooral op fb) lacherig reageert op deze mensen die ook gewoon een mening mogen hebben is ook een beetje triest.
    Ik eet gewoon vlees, wel iets minder tegenwoordig, maar ik vind dat deze dieren ook recht hebben op een waardig bestaan. Dat is dit niet. Zorg op z’n minst voor een fatsoenlijke blusinstallatie en andere maatregelen.
    Ik vind deze extreme actievoerders ook irritant volk, maar laat die mensen lekker in hun waarde. Ofja, behalve die mafkees die zijn honden in de auto liet zitten. Die mogen ze flink aanpakken.

    Groetjuuuuuuus

    • Hond leeft nog , dat kun je niet zeggen over de 4600 varkens .

  8. Zou het probleem niet bij de banken-de zuivelindustrie en de grote winkelketens liggen.

    Fatsoenlijke prijzen betalen dan kan er ook een ander beleid worfen gevoerd.

    • is een kwestie van vraag en aanbod
      Veel aanbod en weinig vraag, prijs daalt.
      Om dan toch nog een hogere prijs willen krijgen, is een beetje raar.
      Minder aanbod en dan gaat de prijs vanzelf omhoog
      Dit heet markt werking, is een normaal iets in iedere sector.

  9. Vooropgesteld, ik ben absoluut geen fan van FDF (en net zo min van AR).
    Maar het feit blijft natuurlijk dat deze mensen oorspronkelijk op / voor het terrein van deze varkensboer wilde gaan “protesteren tegen de varkenshouderijen onder het mom van een wake”. Daarom hield FDF daar ook alles tegen.

    Dan heb je als hardwerkende boer net je hele bedrijf en je dieren in vlammen op zien gaan en dan krijg je ook nog eens te maken met deze vorm van zout in de wonden strooien.
    Sorry maar daar kan ik op mijn beurt dan weer geen begrip voor opbrengen.

    Net alsof die boer staat te lachen bij wat er gebeurd is. En of dat dan financieel of idealisme als motief heeft, dat maakt in wezen niets uit. Uiteindelijk heeft iedereen het zelfde doel; Dit in de toekomst voorkomen.

  10. De burgemeester heeft bepaald dat de wake op het Raadhuisplein plaats ging vinden, daar heeft AR zich ook netjes aan gehouden.

    Als het al nodig was geweest om de boer en zijn gezin te “beschermen”, dan zou dat een taak van de politie zijn, niet van FDF. Net zomin als dat FDF niet het recht heeft om wegen te blokkeren en daarmee mensen lastig te vallen die hier helemaal niets mee te maken hebben.

    Het opperhoofd van FDF laat bovendien in een filmpje vol opruiing en valse beschuldigingen blijken dat hij weinig “gezond boerenverstand” heeft.

    Ik vind het daarnaast nogal kinderachtig om de hele dag met een hoop tractors door Nederweert te scheuren en de zaak een beetje lopen te provoceren. Schijnbaar hebben sommige boeren het niet erg druk, maar wel erg lange tenen.

  11. De organisator van de blokkade , Farmer Defence Force is een ultra – extremistische boerenbeweging met een eigen YouTube kanaal met filmpjes waarin hun voorman uitspraken doet waarvan de. honden geen brood lusten , trouwens de varkens ook niet .
    Kijk , Luister en. Huiver .

  12. Gisteren 220 kalveren omgekomen bij een stalbrand in Elspeet (Gelderland). Het wachten is op de volgende brand.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie