Skip to content

Meer mogelijkheden voor kopers van starterswoningen in Nederweert

14 juni 2021 | 16:42

De gemeente Nederweert helpt starters op de woningmarkt door een starterslening aan te bieden. Dit is een lening waarbij starters net dat beetje extra kunnen lenen om hun eerste woning te kunnen kopen. De maximale koopsom van een starterswoning wordt verhoogd tot € 245.000,-. Op die manier komen er meer woningen in aanmerking waar starters een starterslening van maximaal € 49.000,- voor kunnen aanvragen.

Starterslening

Sinds 2011 biedt de gemeente Nederweert starters een steun in de rug bij de aankoop van hun eerste woning in de vorm van een starterslening. Een aanvulling dus op hun eerste hypotheek.

Verhoging van koopsom
In de gemeentelijke Verordening Starterslening Nederweert 2020 was de maximale koopsom vastgesteld op € 225.000,-. Dit was tot voor kort in lijn met de startersregeling van de Provincie Limburg. De provincie heeft onlangs besloten om de maximale koopsom voor een woning voor een starter die in aanmerking wil komen voor een starterslening vast te stellen op € 245.000,-. De maximale lening is door de provincie verhoogd van € 45.000,- naar € 49.000,-.

Stijging van huizenprijzen
De reden hiervoor is de aanhoudende stijging van de huizenprijzen. Met de nieuwe Verordening Starterslening Nederweert 2021 sluit Nederweert aan bij de regeling van de provincie. We bieden de starters op de woningmarkt meer kans om hun eerste woning te kopen. De gemeenteraad heeft de verordening vastgesteld in de vergadering van dinsdag 8 juni.

Meer aanbod
Het aanbod van goedkope bestaande woningen in Nederweert is van oudsher vrij klein. Door de stijgende huizenprijzen wordt het aanbod voor starters alleen maar kleiner. Met een verhoging van de maximale koopsom willen we een groter aanbod creëren van bestaande woningen waar een starterslening voor mogelijk is. Ook geeft de hogere maximale koopsom mogelijkheden om nieuwbouw starterswoningen te bouwen tot maximaal dit bedrag. Hierover maakt de gemeente afspraken met projectontwikkelaars. Op dit moment lopen er nog twee projecten in Nederweert en Nederweert-Eind met in totaal vijf starterswoningen.

Voorwaarden 
Aan het verkrijgen van een starterslening zijn voorwaarden verbonden. Meer informatie over de starterslening én of u hiervoor in aanmerking komt, staat op onze website en op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Advertentie

1 Reactie

  1. Mooi om te lezen dat gemeentes starters willen helpen met leningen. Dit steuntje in de rug kan denk ik voor velen een groot verschil maken. Ik hoop dat meer gemeentes dit gaan aanbieden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie