Skip to content

Openingsconcert Limburgs Orgelfestival 2021 in Nederweert

Redactie
22 juni 2021 | 12:19

Advertentie

Foto: De oplevering van het gerestaureerde Clerinx-kerkorgel in de kerk van Nederweert

Het openingsconcert van het Limburgs Orgelfestival 2021 vindt plaats op vrijdagavond 2 juli a.s. om 20.30 uur in de Sint Lambertuskerk te Nederweert.

Dit jaarlijks terugkerend festival van de Samenwerkende Orgelvrienden Limburg ( SOL) wordt steeds georganiseerd door een van de ruim dertig Limburgse orgelkringen. Vanwege de recente restauratie van het monumentale Nederweerter Clerinx-orgel mag de Orgelkring Nederweert dit jaar de aftrap geven. Dit concert krijgt aansluitend in de maand juli en augustus een vervolg met nog ruim 60 concerten op 30 overige locaties in heel Limburg.

Limburgs Orgelfestival 2021

Het concert in Nederweert wordt uitgevoerd als een zogenaamd “plus” concert, wat betekent dat, naast het orgel, ook nog andere musici in samenspel en/of solo optreden. De Orgelkring Nederweert heeft dit jaar gekozen voor de Eindhovense stadsorganist en organist van de Sint Cathrien Eindhoven Ruud Huijbregts met medewerking van een koperkwartet dat wordt gevormd door musici van Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel o.l.v. Jacq Sanders. hiervoor uitgekozen muziekstukken.

Deze uitvoering is het eerste concert dat op het “vernieuwde” orgel wordt gegeven. Hiervoor is al veel belangstelling uit heel Limburg en Z.O.-Brabant, mede door zeer lovende recensies in de vakbladen. Er gelden tot op heden nog altijd Corona-beperkingen. Daarom verzoeken zij je om vooraf per e-mail je te willen aanmelden via secretaris@orgelkring-nederweert.nl. Na jouw opgave krijg je een vaste zitplaats toegewezen. Graag ook aangeven of je met één, of meerdere personen (binnen gezinsverband) wilt komen. Er zijn nog een aantal zitplaatsen beschikbaar.

De entree is gratis, maar i.v.m. de toch hoge organisatiekosten, wordt een vrije gave na afloop van het concert erg op prijs gesteld. De organisatie hoopt op een goede publieke belangstelling voor dit, zeker voor Nederweert, unieke concert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie