Het is zeer onverstandig om zonder geldige brommerverzekering de openbare weg op te gaan. Sterker nog, een brommerverzekering is verplicht als je een brommer op naam hebt. Mocht de politie je staande houden en je bent niet verzekerd, dan wacht je een flinke boete. En veroorzaak je een aanrijding met een onverzekerde brommer, dan zijn de financiële gevolgen vaak niet te overzien.
Brommerverzekering
Het gaat om de verzekering met de beste prijs-kwaliteitsverhouding
Voor je nou een brommerverzekering afsluit doe je er zeer verstandig aan eerst de verschillende verzekeraars eens goed met elkaar te vergelijken. Dat kan je namelijk behoorlijk wat geld te besparen. Het vergelijken van een brommerverzekering is echter meer dan alleen het beoordelen van de prijs. Het gaat om het totaalplaatje, om de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien wil je een dekking die aansluit bij de staat van jouw brommer. Een nieuwe brommer vraagt vaak een andere verzekering dan een oude brommer.
Drie opties voor een basis brommerverzekering
Je hebt in eerste instantie drie opties als het om de brommerverzekering gaat. Wettelijk verplicht is de WA verzekering. Dit is de verzekering met de laagste dekking. Je bent dan ook alleen verzekerd voor de schade aan anderen, niet dus voor de schade die je zelf opgelopen hebt. De WA Brand en Diefstal brommerverzekering dekt ook alleen de schade aan de andere brommer. Die schade is wel verzekerd als je kiest voor de meest uitgebreide optie, de WA Diefstal, Brand en Aanrijding verzekering.
Kans op een ongeluk is in de stad nou eenmaal groter dan op het platteland
Welke van de drie vormen je kiest heeft vooral te maken met de brommer die je hebt. Een oude brommer geef je vaak niet de meest uitgebreide dekking. De hoogte van de premie is belangrijk bij de keuze die je maakt voor een verzekering. De premieopbouw is sterk afhankelijk van zaken als jouw leeftijd, de opgebouwde schadevrije jaren, je woonplaats en ook het bouwjaar van de brommer. De woonplaats is inderdaad ook belangrijk. In de stad is de kans op een ongeluk nou eenmaal vele malen groter dan wanneer je ergens in de provincie woont.
Hulp als een verzekeraar je weigert
Bij de basisverzekering die je kiest kun je ook nog eens een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld de verhaalrechtsbijstand zijn of een opzittenden ongevallenverzekering. Ook dit verschilt nadrukkelijk van persoon tot persoon. Om die verzekering te vinden die de beste dekking biedt en die ook nog eens aantrekkelijke voorwaarden heeft, vergelijk je de verzekeringen via Diks. Diks is een specialist, en zeker niet alleen op het gebied van brommerverzekeringen. De specialist kan je helpen bij alle denkbare verzekeringen, en kan je zelfs van dienst zijn als een verzekeraar je in eerste instantie een verzekering weigert. Voor die gevallen richtte Diks het platform geennee.nl op. In zo goed als alle gevallen weten de specialisten alsnog een passende verzekering voor je te vinden. Daar heb je dus écht wat aan, aan de specialist die Diks heet.
Er zijn nog geen reacties geplaatst