Skip to content

Fuik met levende vissen achtergelaten in Nederweert

Redactie
1 augustus 2021 | 21:21

Advertentie

Een visser heeft zijn fuik met levende vissen achtergelaten in het kanaal, zo schrijft de politie op Instagram.

Fuik met levende vissen

Agenten kregen de melding van een oplettende visser. “Een achtergelaten fuik met daarin levende vissen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling” aldus dus politie. Helaas heeft de politie geen eigenaar kunnen achterhalen.

Advertentie

4 Reacties

  1. In een tijd dat mensen zich steeds meer bewust worden van dierenwelzijn en hoe wij met dieren omgaan is dit natuurlijk sowieso een hobby die eigenlijk niet meer kan. Je slaat een dier een haak in zijn bek, trekt hem uit het water zodat hij geen adem meer kan halen en stopt hem vervolgens in een fuik zodat hij niet weg kan. En dat doen we dan soms ook nog eens in wedstrijdverband.
    Het zou goed zijn als dit soort dierenkwellerij bij wet verboden zou worden maar het zal nog wel even duren voordat een meerderheid hiervan doordrongen raakt.
    Ondertussen kunnen de vissers zichzelf blijven wijsmaken dat hun hobby geen nadelige gevolgen heeft voor vissen.

    • Tja John, dan kun je het beste duivenmelkers, het houden van honden en katten en andere huisdieren en ook het houden en fokken in dieronvriendelijke stallen van varkens, kippen en ander vee ook maar het best verbieden, gun de meer dan 1.000.000 sport- en hobby vissers toch hun verzetje, we hebben het al niet gemakkelijke in deze Corona tijden….veel sterkte gewenst!
      Franske 2

      • Ik neem aan dat je zelf toch ook wel het verschil ziet tussen het houden van huisdieren en dieren een haak in hun bek slaan als verzetje.
        Zouden we het ook accepteren als we zo met duiven, honden en katten zouden omgaan of als vissen stembanden hadden en pijn en stress konden uiten?
        Vissen heben een uitstekend ontwikkeld centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg) en een goed ontwikkeld perifeer zenuwstelsel, met pijnreceptoren tot in te toppen van hun vinnen en rond hun bek. Het is dus aannemelijk dat vissen pijn en stress voelen op de zelfde manier als vogels, reptielen en zoogdieren.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie