Skip to content

Aspergestelling blijft behouden

Redactie
4 augustus 2021 | 9:07

Advertentie

De aspergestelling bij Brug Hulsen wordt verplaatst en blijft behouden voor de toekomst. Het verdedigingswerk werd ontdekt tijdens de werkzaamheden aan Brug Hulsen die vervangen wordt.

Werkzaamheden Brug Hulsen in september hervat

Een aspergestelling is de naam van een verdedigingswerk dat werd gebruikt tegen pantser- of anderen voertuigen. Het object bestaat uit een aantal palen of zuiltjes, die schuin naar voren staken. Als materiaal werden spoorrails, profielstalen balken of houten palen gebruikt. Een aspergeversperring kon ook snel als wegversperring worden aangelegd. Nadat de stelling is ontdekt is er met meerdere partijen overleg gevoerd over het behoud van het object.

Deels zichtbaar
Voordat de stelling wordt verplaatst moet hij worden losgekoppeld van de brug. Daarna kan de rest van de brug worden gesloopt zodat de nieuwe brug kan worden aangelegd. De aspergestelling wordt circa twee meter naar achteren verplaatst zodat deze weer aansluit aan de nieuwe brug. De stelling blijft deels zichtbaar. Hoe dat er precies uit komt te zien is nog niet bekend.

Planning
De werkzaamheden aan de nieuwe brug zijn tijdelijk stilgelegd en worden in september hervat. Hierbij is rekening gehouden met de natuur, omdat het broedseizoen dan voorbij is. De werkzaamheden omvatten de volgende onderdelen.

Sloop brug en loskoppelen aspergestelling – duur ca. 2 weken

  • Verplaatsen aspergestelling – duur ca. 3 weken
  • Start bouw nieuwe brug – duur ca. 4 maanden
  • Afwerken aspergestelling – duur ca. 1 week

Nieuwe brug
Brug Hulsen is aan vervanging toe. De constructie is verouderd en kan momenteel alleen lichte voertuigen dragen. Daarom wordt de oude brug gesloopt en komt er een nieuwe brug. De nieuwe brug heeft dezelfde bouwstijl en past daarmee goed in de omgeving. De nieuwe brug is breder en sterker waardoor de huidige gewichtsbeperking van 3,5 ton niet meer van toepassing is.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een stukje verderop Noordelijk ligt ook nog zoiets. Goed zichtbaar…
    Wat gaat daar mee gebeuren?

  2. En nu maar hopen dat ook nog de stalen asperges in de gaten worden geplaatst (en natuurlijk vast lassen anders liggen ze te snel bij de ijzerboerkes) zodat de stelling er ook uit gaat zien zoals het hoort…brug en stelling liggen aan een fiets- en wandel knooppunt op een van de mooiste plekjes ban Nederweert.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie