Skip to content

Louis Palmen geïnstalleerd als nieuwe broedermeester van Broederschap Weert

15 augustus 2021 | 20:08

Vandaag werd Louis Palmen geïnstalleerd als nieuwe broedermeester van het Broederschap Weert. Na de H. Mis in processie ging het gezelschap naar de Zusters Birgittinessen Weert voor het slotgebed bij de Mariagrot.

Prentje
Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de heroprichting van de Broederschap kreeg iedereen een prentje aangeboden. Daarop staat op de voorzijde een mooie foto van het Mariabeeld en op de anderezijde het Mariagebed.

Broederschap Weert

Vandaag vierde het Broederschap Weert ook de Maria-Tenhemelopneming in de Sint-Martinuskerk Weert. Het was zo anders voorgesteld op deze feestdag. De broederschap bestaat 25 jaar en dat wilden ze graag groots vieren in de tuin bij de zusters op de Maasstraat. Helaas zijn er nog steeds beperkingen vanwege Corona. Niet echt een processie maar het lijkt er wel sterk op wanneer de misgangers zich naar het klooster begeven.

25-jarig jubileum
Op 8 april 2021 is de viering van het 25-jarig jubileum van de heroprichting gestart. Stichting Land van Horne nam de eerste levering van 100 pavlova’s in ontvangst. Dit schuimgebak is met liefde gemaakt door de zusters Birgittinessen in de Maasstraat. Na deze eerste hoeveelheid zijn in etappes alle verzorgingshuizen in Weert en Stramproy voorzien van deze feestelijke traktatie.

Maria Geboorte en Onze Lieve Vrouw van Smarten
Op woensdag 8 september is het feest van Maria Geboorte en op woensdag 15 september hebben ze de gedachtenis van de zeven smarten van Maria. Beide feesten worden gevierd tijdens de H. Mis in de St.- Martinuskerk om 9.00 uur.

Open Monumentendag
Op 11 en 12 september is de landelijke Open Monumentendag, die ook in Weert wordt gehouden. Dit jaar is het thema ‘Mijn monument is jouw monument’. In dit kader worden onder andere de St.-Martinuskerk, maar ook de Mariakapel in de Ursulinentuin opengesteld. Bij het kapelletje kun je op zaterdag 11 september tussen 10 en 17 uur een van de broedermeesters ontmoeten.

Lezing pastoor Krewinkel
Op woensdag 22 september wordt de jaarlijkse lezing over een actueel onderwerp gehouden door pastoor Krewinkel. Hij is sinds 2019 pastoor in Weert zuid-oost. Voordien werkte hij als geestelijk verzorger in het Jeroen Bosch ziekenhuis. Hij studeerde theologie en psychologie. Hij gaat nader in op ‘de barmhartige Samaritaan – een theologische filantropie’. De lezing vindt plaats in de zaal bij de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert. Inloop met koffie en thee is vanaf 19.00 uur, start van de lezing om 19.15 uur en de bijeenkomst eindigt om 21.00 uur. In verband met beperkte toegang is aanmelding via info@broederschapweert.nl verplicht.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie