Skip to content

Bouw Centrumplan Nederweert en Hotel Nederweert in beeld (Foto’s)

24 augustus 2021 | 15:37

In Nederweert wordt er vol op gebouw aan het Centrumplan en Hotel Nederweert. Rond deze tijd iets minder in verband met de bouwvak. Onder een stralende zon namen wij dinsdagmiddag een kijkje bij beide projecten.

Centrumplan Nederweert

Op de voormalige parkeerplaats tussen het gemeentehuis en de oude sporthal (pand Wijen) wordt het Centrumplan gebouwd. Op de begane grond komt een Jan Linders en Apotheek Maar en op de verdiepingen komen in totaal 29 appartementen. Naast het gebouw worden tevens zo’n 220 parkeerplekken gesitueerd. De oude sporthal is enkele maanden geleden grotendeels gesloopt, maar zodanig dat de ruimte van apotheek Maar nog blijft staan en door Maar gebruikt kan worden gedurende de bouw. Dit gedeelte wordt pas gesloopt als apotheek Maar verhuisd is naar het nieuwe gebouw.

In de eerste helft van volgend jaar moet het gebouw met winkels én appartementen klaar zijn. Daarna wordt de buitenruimte nog aangepakt.

Zo komt het centrumplan eruit te zien

Hotel Nederweert

Langs de KFC zijn de eerste verdiepingen van Hotel Nederweert inmiddels goed zichtbaar.

Hotel Nederweert bestaat uit 160 luxe hotelkamers in de categorie 4-sterren. Tot de voorzieningen behoren onder meer een ontbijtruimte, restaurant, congres-/ vergaderfaciliteiten en een wellness. Het gebouw heeft elf bouwlagen en neemt met een bouwhoogte van 38 meter een markante positie in, direct zichtbaar vanaf de autosnelweg A2. De realisatie gebeurt in fasen. De eerste fase omvat 81 kamers en zal begin 2022 in gebruik worden genomen. Voor Loverbosch Beheer is dit na de hotels in Asten, Helmond en Deurne (totaal 250 kamers) het vierde hotel. De bouw van het hotel zorgt voor extra werkgelegenheid voor circa 100 personen.

Gasten
Naar verwachting zullen de gasten bestaan uit een mix van zakelijke gebruikers en toeristen. Ook regionaal is de komst van dit hotel van belang, mede door de uitstekende bereikbaarheid vanaf de autosnelweg en de aansluitende provinciale wegen. Het hotel zal een ontmoetingslocatie worden voor zakenmensen die hun afspraken graag plannen op een locatie direct nabij een afslag van de autosnelweg.

Zo komt het hotel eruit te zien

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie