Skip to content

‘Lânger Toês’ geeft hulpmiddelen 2e leven

Glendi
24 augustus 2021 | 13:19

Advertentie

Nederweertenaren zijn er voor elkaar. Waarom zouden we elkaar niet ook kunnen helpen met kleine hulpmiddelen zoals een douchebeugel of een drempelhulp? Daarmee zijn we met z’n allen ook nog duurzaam bezig door spullen een nieuw leven te geven.

Hulpmiddelendepot ‘Lânger Toês’

De gemeente Nederweert, Woningvereniging Nederweert, Kansrijk in de Wijk en de klussendienst van het Repair Café hebben de handen ineen geslagen om een hulpmiddelendepot op te zetten onder de naam ‘Lânger Toês’. De gedachte achter de naam is dat mensen met de juiste hulpmiddelen langer thuis kunnen blijven wonen.

Op woensdag 26 mei lanceerden de samenwerkende partijen ‘Lânger Toês’ tijdens een feestelijk moment. Wethouder Carla Dieteren: “Krachtig hoe we samen in korte tijd zo’n mooi project kunnen neerzetten. Korte lijntjes, snel schakelen en aanpakken. Samen groots, samen doen!” Ook coördinator Bèr Mertens van de klussendienst is enthousiast: “Geweldig dat de mogelijkheid bestaat dat oude hulpmiddelen opnieuw gebruikt kunnen worden.”

Hergebruik van hulpmiddelen
Het komt regelmatig voor dat mensen een (ongebruikt) hulpmiddel in huis hebben dat ze eigenlijk niet meer nodig hebben. Ook als er woningen vrij komen blijven er vaak hulpmiddelen achter. Vaak zijn de spullen nog prima voor hergebruik en kan iemand anders hier erg mee geholpen zijn. Om de start van ‘Lânger Toês’ te ondersteunen heeft Kersten Hulpmiddelen 10 beugels gesponsord. Woningvereniging Nederweert doet een bijdrage in de vorm van het leveren van hulpmiddelen en het beschikbaar stellen van een loods.

Om welke hulpmiddelen gaat het?
De volgende hulpmiddelen worden door ‘Lânger Toês’ verzameld:

  • voor de veiligheid in huis, zoals een douche- en toiletbeugel, douchekruk, drempelhulp, toiletstoel of toiletverhoger;
  • om de mobiliteit te bevorderen, zoals een wandelstok, elleboogkrukken, looprek, rollator of rolstoel;
  • op het gebied van zit- en ligcomfort, zoals een relaxfauteuil met een sta-op functie.

Hoe werkt het?
De voorraad hulpmiddelen komt tot stand door schenkingen van inwoners. Deze worden ondergebracht in de loods van Woningvereniging Nederweert, waar ze ook opgehaald kunnen worden door de nieuwe eigenaren/gebruikers. Als een hulpmiddel ingeleverd wordt, controleert de klussendienst van Repair Café of het hulpmiddel schoon is, in goede staat verkeert en goed functioneert. Als het nodig is wordt het hulpmiddel gerepareerd. De nieuwe eigenaar/gebruiker krijgt het hulpmiddel gratis mee en krijgt uitleg over het gebruik ervan op het moment dat hij of zij het komt ophalen.

Hulpmiddel over?
Heb je thuis een hulpmiddel dat je kunt missen en beschikbaar wilt stellen aan iemand anders? Je kunt deze op afspraak brengen naar Woningvereniging Nederweert. Het adres is Gutjesweg 6. Het is de bedoeling dat je van tevoren belt met de coördinator en een tijdstip afspreekt. Hij beoordeelt meteen of het hulpmiddel geschikt is om iemand anders blij mee te maken.

Kun je het hulpmiddel niet zelf komen brengen? Bel dan gerust met de coördinator. Kansrijk in de Wijk komt het dan bij je thuis ophalen.

Hulpmiddel nodig?
Heb je een hulpmiddel nodig? Informeer dan of het beschikbaar is door te bellen met de coördinator. Als het beschikbaar is kun je meteen met hem een afhaal-afspraak maken. Het afhaal-adres is Gutjesweg 6 in Nederweert.

Als je dit wenst en als het gaat om een kleine voorziening, kan de klussendienst het hulpmiddel tegen een kleine vergoeding in jouw woning aanbrengen. Denk aan het vastschroeven van een beugel of drempelhulp.

Contact met de coördinator
De coördinator is Bér Mertens. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06 – 105 159 35.

We horen graag van je en zien er naar uit om ‘Lânger Toês’ door deze samenwerking tot een succes te brengen!

Wist je dat je ook een rolstoel of scootmobiel kunt lenen? Dat is handig als je er af en toe een nodig heeft. Je kunt kosteloos gebruik maken van de uitleenservice van de gemeente Nederweert, zonder om te hoeven kijken naar het onderhoud. Bel Zorgcentrum St. Joseph voor meer informatie over de uitleenservice: 088 – 987 88 00.

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik wil even een kijkje komen nemen voor mijn grootvader,is dat mogelijk?Is er bijv.een soort van showroom/winkel?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie