Skip to content

Man (29) uit Weert krijgt werkstraf, nadat blijkt dat zijn vriendin (14) minderjarig is

Glendi
25 augustus 2021 | 12:31

Advertentie

Een 29-jarige Weertenaar heeft een werkstraf van zestig uur gekregen wegens ontoelaatbare seks met zijn minderjarig vriendinnetje. Dat weet het AD na een uitspraak van de rechtbank. Dat de man niet wist dat zijn vriendinnetje minderjarig was, pleit hem niet vrij, zo schrijft de krant.

Minderjarig

De man leerde het meisje uit Valkenswaard via het internet kennen. Ze zei tegen hem dat ze 21 jaar oud was. Later werd dit teruggesteld naar 17. Uiteindelijk bleek het meisje pas 14 jaar oud te zijn. De verdachte zei dat hij er alles aan deed om de verhouding netjes te houden. Pas na veel online contact kwamen er afspraakjes. De eerste paar keer zou er ook een vriendin bij zijn geweest. Uiteindelijk waren ze toch een keer samen en is er ‘gekust en geknuffeld’. Hij zou verder regelmatig gevraagd hebben of hij haar ouders kon ontmoeten. Ook bleef hij bezig over haar leeftijd. Ze was 17, zei ze, en ‘bewees’ dat met een Instagram-account.

Werkstraf
De officier van justitie eiste 100 uur werkstraf. De rechtbank ging hier niet in mee schroefde dit terug naar 60 uur. Dat het samenzijn niet onder dwang en absoluut zonder geweld was, maakt het niet minder strafbaar. Hij had het meisje tegen zichzelf moeten beschermen, aldus het vonnis.

Bron AD.nl

Advertentie

2 Reacties

  1. Tuurlijk “Ik ga op de fiets naar de MAVO maar ben wel al 21……

  2. “Hij had het meisje tegen zichzelf moeten beschermen”, wat is dat nu voor een zin ? Zoiets als een Ferrari – 100.000+ Euro – kopen die 300+ kan rijden, maar je kan het gaspedaal maar in drukken tot 100, want gezien wetgeving mag je niet harder dan 100 rijden, dus heeft de fabrikant het gaspedaal dusdanig afgesteld dat je maar 100 kan rijden ; “De auto moet tegen de bestuurder beschermd worden”, of “De bestuurder moet tegen de auto beschermd worden”.Evengoed kan hij 300+ rijden en die werkstraf zal wel inhouden dat hij op een lagere school het schoolplein aan moet vegen, onder toezicht natuurlijk en wel 60 uur lang tegen 30 Euro bruto per uur voor diegene die toezicht houdt.Ja het mag wat kosten en welke straf die 14-jarige krijgt weet ik niet, want heeft aan een stuk door gelogen over haar leeftijd, maar zal wel huisarrest krijgen en waarschijnlijk tot haar 18-de geen toegang krijgen tot internet, wat voor kinderen van die leeftijd gelijk staat aan op een onbewoond eiland gedropt te worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie