Skip to content

Sport Nederweert brengt iedereen in beweging tijdens Nationale Sportweek

Glendi
31 augustus 2021 | 15:23

Advertentie

Nationale Sportweek van 2019

Van 17 t/m 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. Een week vol beweging. Ook in de gemeente Nederweert. Sport Nederweert organiseert samen met lokale partners leuke beweegactiviteiten voor jong en oud. Samen zorgen ze voor extra sport- en spelplezier! Beweeg jij met hun mee?

Activiteiten voor jong én oud

De Nationale Sportweek is dé week om lekker in beweging te komen. “We organiseren veel toffe activiteiten voor jong én oud. Sporten en bewegen zorgt voor ontmoeting, het houdt ons gezond en het zorgt ervoor dat we meedoen in de samenleving”, aldus beweegcoach Manon. Vanuit Sport Nederweert worden de volgende activiteiten georganiseerd in de gemeente Nederweert:

  • Naschoolse activiteit
    Spelen in de buitenlucht is het leukste wat er is. Daarom organiseren de beweegcoaches op maandag 20 en woensdag 22 september een super spannende Levend Stratego voor kinderen
    van groep 3 t/m 8. Iedereen kan meedoen.
  • Ben Bizzie Beweegkalender
    Ook gaan de kinderen van verschillende basisscholen de strijd aan om de sportiefste klas van Nederweert te worden door zo veel mogelijk beweegchallenges van de Ben Bizzie Beweegkalender te voltooien.
  • Balkon Beweegtour
    Bewegen, dansen, bingo spelen en zingen samen met de ouderen vanaf hun balkon. Tijdens de Balkon Beweegtour in de Nationale Sportweek mag en kan alles! Sport Nederweert gaat langs bij wooncomplexen De Drie Lelies en Franciscanessenhof.
  • Verenigingsactiviteiten
    Ook de sport- en beweegaanbieders dragen hun steentje bij aan de Nationale Sportweek en organiseren verschillende activiteiten voor hun leden, vrijwilligers en inwoners uit de gemeente
    Nederweert.

Sport Nederweert wandelcompetitie
Maar dat is nog niet alles. Tijdens de sportweek vindt ook de wandelcompetitie plaats. Jong en oud lopen zo veel mogelijk kilometers en houden met de ‘Ommetje’-app bij wie de meeste wandelpunten bij elkaar sprokkelt. Hiermee worden inwoners gestimuleerd om dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. De drie grootste fanatiekelingen worden beloond met een mooie prijs.

Beweegcoach Rikus: “Met al deze sportieve activiteiten willen we zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Nederweert inspireren om een leven lang te genieten van sport en bewegen. Wij doen mee! Jij toch ook?”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek en het aanmelden voor de activiteiten op www.sportnederweert.nl/kalender/ of neem contact op met Manon van Veghel via manon@negen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie