Skip to content

235 handtekeningen opgehaald tegen uitbreiding blauwe zone parkeerplaats Jumbo

1 september 2021 | 10:41

Rian, Lijsbeth en Truus overhandigen de handtekeningen aan wethouder Koolen

Enkele omwonenden van de parkeerplaats bij de Jumbo in Nederweert hebben dinsdagochtend 235 handtekeningen overhandigd aan wethouder Koolen van de gemeente Nederweert. De handtekeningen werden in de omgeving van de parkeerplaats opgehaald nadat omwonenden en ondernemers in de krant lazen dat de parkeerruimte achter de Jumbo volledig blauwe zone gaat worden, waardoor 37 parkeerplaatsen aan het vrij parkeren onttrokken worden. Deze maatregel zou nodig zijn omdat begin 2022 de Jumbo verdwijnt en hiervoor in de plaats een Albert Heijn supermarkt komt, die tevens een groter oppervlak krijgt. Hiervoor zijn volgens de CROW-norm meer parkeerplaatsen nodig.

Blauwe zone

Lijsbeth Schroijen, Rian Brinkmans en Truus Moris maken, mede namens een aantal omwonenden en bedrijven, bezwaar tegen deze maatregel. Zij vinden dat de gemeente te weinig oog heeft voor de belangen van omwonenden en kleine ondernemers. “De parkeervoorziening wordt gericht op één enkele winkel, waarbij andere winkels, bedrijven en omwonenden buiten spel gezet worden”, aldus de actievoerders. “De balans tussen blauwe zone en vrij parkeren is zoek. Aanwonenden, ondernemers en hun personeel hebben nu al moeite een parkeerplek te vinden. Daardoor zijn in de omringende straten de vrije parkeerplekken vaak vol, terwijl in de blauwe zone nog plaatsen vrij zijn” Vorige week stuurden ze een brief naar de redactie van Nederweert24 waarin zij hun zorgen uitten. Bekijk hier de brief.

Het drietal werd dinsdagochtend ontvangen in het gemeentehuis van Nederweert, waar wethouder Koolen met hen het gesprek aanging. De ingezamelde handtekeningen werden door hem in ontvangst genomen en hij beaamde dat de volgorde van de besluitvoering verkeerd was. Binnenkort zullen belanghebbenden uitgenodigd worden voor een informatieavond. Lijsbeth, Rian en Truus vinden dat een stap in de goede richting en hopen dat de omwonenden en andere belanghebbenden in de toekomst beter gehoord én eerder betrokken worden bij het verdere proces.

Advertentie

5 Reacties

  1. De term “Nederweert Anders” krijgt een steeds zuurdere smaak in de mond als ik deze belachelijke beslissingen van onze gemeente lees

    • allen blauw parkeren, dan hein maar de rug keren !!! blauw zet Nederweert in de kauw.

  2. Wat een ondoordacht voorstel.
    Parkeerplaatsen zijn parkeerplaatsen en hoeven volgens de wet niet blauw te zijn.
    Ben benieuwt of onze gemeenteraad achter de bewoners staat (en het college van B en W
    terug fluiten) of ze in de kou laat staan..

    • Ik denk het laatste Bob. Daar is deze gemeente goed in.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie