Skip to content

Alleen samen doorbreken we eenzaamheid

Glendi
11 september 2021 | 10:00

Advertentie

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Op tal van plaatsen in onze gemeente worden activiteiten georganiseerd om (nieuwe) ontmoetingen te stimuleren waarbij aandacht is voor het gevoel (soms) alleen of eenzaam te zijn. De activiteiten zijn voor alle leeftijden. Eenzaamheid aanpakken kunnen we niet alleen. Doe mee en nodig iemand uit!

Eenzaamheid versus (positieve) gezondheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. “De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van er niet bij horen. Een goede reden om op tijd te handelen en aandacht te houden voor elkaar!”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid
De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 240 gemeenten en 150 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties doen mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Het ministerie van VWS is onder de indruk van de manier waarop onze gemeente de organisatie van en communicatie rondom de Week tegen Eenzaamheid aanpakt, en volgt daarom wethouder Carla Dieteren in aanloop naar deze week. Dit ter inspiratie voor andere gemeenten. Begin augustus ging een cameraploeg van het ministerie met haar op pad in onze gemeente.

Bekijk het korte filmpje op de website van Eén tegen eenzaamheid.

Eén tegen eenzaamheid in Nederweert
Gezamenlijk de trend doorbreken geldt ook voor veel organisaties uit onze gemeente. Uit alle hoeken van ons dorp kwamen weer veel aanmeldingen van initiatieven die bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid. Alle inwoners van Nederweert zijn van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten!

Programmakrantje
In een programmakrantje hebben we alle activiteiten onder elkaar gezet die in de Week tegen Eenzaamheid in Nederweert worden georganiseerd. U leest ook wanneer ze plaatsvinden, hoe laat, waar, en of u uzelf van tevoren moet aanmelden. Het krantje wordt deze week huis-aan-huis verspreid.

Bekijk hier het digitale programmakrantje.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie