Skip to content

Kom gezellig zwemmen bij Reddingsbrigade Nederweert

Redactie
16 september 2021 | 8:00

Advertentie

Na de zomer en lange periodes waarin het zwembad gesloten moest blijven, is het nieuwe seizoen goed van start gegaan! Het was leuk om alle zwemmers weer terug te zien tijdens onze maandagavond zwemuren en om de jeugd op woensdag weer les te kunnen geven.
 Na voor velen een langere stop dan normaal was het natuurlijk weer even wennen, maar gelukkig was iedereen enthousiast om weer het water in te gaan.

Bij Reddingsbrigade Nederweert is er voor alle leeftijden een optie om lekker te sporten in een gezellige groep. Voor jeugdleden bieden we opleidingen aan om afgewisseld met het nodige plezier, beter te leren zwemmen, zelfredzaam te worden en vervolgens daarmee ook anderen in nood te hulp te kunnen schieten. Bij volwassenen ligt de focus met name op het opbouwen en op peil houden van je eigen conditie in kleine groepen van hetzelfde tempo. Dit alles onder leiding van gediplomeerde, vrijwillige instructeurs die voor een afwisselend zwemprogramma zorgen.

Reddingsbrigade Nederweert

Sporten is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl, maar niet iedereen is er voor te porren om in de sportschool met gewichten en yogaballen aan de slag te gaan. Of wellicht laat een hardnekkige blessure dit niet toe. In dat geval biedt zwemmen de oplossing! Tijdens het zwemmen train je ál je spieren in je lichaam, waardoor je veel calorieën verbrandt. Tegelijkertijd worden je gewrichten niet zo zwaar belast als tijdens het sporten op het droge, doordat je zo veel lichter bent in het water. Dit maakt zwemmen een hele toegankelijke sport, ook voor mensen die herstellende zijn of net hersteld zijn van een vervelende blessure.

En wat is er nu leuker dan met leeftijdsgenoten één keer in de week samen te sporten? Als de maatregelen het toelaten, wordt er door de volwassen leden maandelijks achteraf gezellig wat gedronken en tijdens de 45 minuten zwemmen wordt je, bijgestaan door je medezwemmers en een ervaren instructeur, gemotiveerd om een afwisselend programma te zwemmen. Ongeacht je snelheid of persoonlijke doelen, Reddingsbrigade Nederweert heeft verschillende banen waarin jij op jouw niveau aan je conditie en gezondheid kunt werken voor omgerekend slechts €7,- per maand!

Daag jezelf uit en kom twee weken gratis proefzwemmen op een maandagavond (volwassenen en oudste jeugdleden) of woensdagavond (jeugdleden met een aparte baan voor de ouders om zelf ook te zwemmen) in het Laco zwembad in Nederweert. Kijk voor meer informatie en onze zwemtijden op www.reddingsbrigadenederweert.nl.

Tot ziens in het zwembad!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie