Skip to content

Goede Doelen Week gemeente Nederweert

Glendi
18 september 2021 | 14:00

Advertentie

In de gemeente Nederweert wordt dit jaar voor de tiende maal een Goede Doelen Week gehouden. Daarmee wordt een aantal landelijke goede doelen in één keer bij de inwoners van
de gemeente Nederweert onder de aandacht gebracht. De goede doelen stellen zich graag aan je voor.

Goede doelen

De inzamelactie wordt per kern georganiseerd op:

  • Nederweert Zondag 2 t/m zondag 10 oktober
  • Leveroy Zondag 2 t/m zondag 10 oktober
  • Nederweert-Eind Maandag 4 t/m zondag 10 oktober
  • Ospel en Ospeldijk Maandag 4 en dinsdag 5 oktober
  • Budschop Dinsdag 5 en woensdag 6 oktober

Alzheimer
1 op de 5 mensen krijgt dementie. Alzheimer Nederland werkt aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving. Het is hun missie om dementie te voorkomen of te genezen. Het financieren van wetenschappelijk onderzoek is dé manier om de strijd tegen dementie te winnen. Ze werken aan verbetering van levenskwaliteit, geven voorlichting, belangenbehartiging en bieden mogelijkheden voor hulp en lotgenotencontact.

Longfonds
Het Longfonds investeert veel in wetenschappelijk onderzoek. Want gezonde longen zijn van levensbelang. Hun dromen? Kapotte longen repareren, een vaccin tegen astma en een betere behandeling voor ernstige longziekten. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. Je kunt hun daarbij helpen, steun hun. Waarom?

  • 1 op de 4 sterfgevallen komt door een longziekte.
  • Voor 1 miljoen mensen in ademnood.

Brandwonden stichting
De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens. Ze financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verpleegkundigen, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden.

EHBO Nederweert
De EHBO vereniging in Nederweert is in 1964 opgericht. Vanaf die tijd werden er duizenden mensen opgeleid voor hun EHBO diploma, zowel kinderen als ook volwassenen. Naast het opleiden verzorgt de vereniging ook hulpverlening bij evenementen. Elk jaar zijn de vrijwilligers meer dan 1.000 uur aanwezig bij allerlei festiviteiten. Zonder EHBO-ers kunnen veel feesten niet doorgaan. De EHBO is dus onmisbaar. www.ehbonederweert.nl.

HandicapNL (voorheen Fonds Verstandelijk Gehandicapten)
HandicapNL is de nieuwe naam van Fonds Verstandelijk Gehandicapten en het Revalidatiefonds. HandicapNL maakt mensen met een beperking sterker in de samenleving én daagt de maatschappij uit hen eerlijke kansen te bieden. De overheid en maatschappij vragen steeds meer van ons. Vaak wordt met mooie woorden als ‘participatie’ en ‘zelfredzaamheid’ aangegeven dat je het voor jezelf maar zo goed mogelijk moet regelen. Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt, kan dat erg lastig zijn. Om eigen keuzes te maken en regie te krijgen over je eigen leven heb je kennis, vaardigheden, lef en doorzettingsvermogen nodig. En extra steun van de mensen om je heen. HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen!

Hartstichting
Strijdt tegen hart- en vaatziekten. Het aantal sterfgevallen en patiënten moet omlaag. Hiertoe investeert de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg. Ongeveer 50% van het geld gaat naar onderzoek. Je kunt daarbij helpen, steun ze. www.hartstichting.nl.

Hersenstichting
Wil actief bijdragen aan gezonde hersenen. Ze maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk en dragen bij aan innovatieve projecten ter ondersteuning van mensen met een hersenaandoening. 1 op de 4 mensen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. Zij zitten thuis. Geïsoleerd. Onbegrepen. Dat moet stoppen. Geef om je hersenen. Steun de Hersenstichting.

Nierstichting
Een nierziekte kun je al van het begin van je leven treffen. Een belangrijke ambitie van de Nierstichting is het aantal transplantaties de komende jaren met 25% te verhogen. Zodat meer
mensen in leven blijven en zij de vrijheid en energie hebben om ook écht te kunnen blijven leven. Denk er eenmaal per jaar aan bij de collecte.

Jantje Beton
Jantje Beton staat voor kinderen en vrije tijd en vindt het heel belangrijk dat kinderen buiten spelen. Hiermee doen ze allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. De opbrengst is bestemd voor speelplezier van kinderen in Nederland. De ene helft wordt landelijk en de andere helft wordt lokaal (bij scouting) besteed. www.jantjebeton.nl.

Kinderhulp
1 op de 12 kinderen tot 21 jaar groeit in Nederland op in armoede. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch een fiets, zorgeloos dagje uit, Sinterklaascadeautje, opleiding of een warme winterjas. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

KWF
Kanker raakt ons allemaal. Kanker bestrijden is kanker begrijpen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker alsmaar toe. Hierdoor: is steeds beter bekend hoe kanker ontstaat, kan kanker eerder worden opgespoord, zijn behandelingen effectiever, overleven meer mensen. Met jouw steun brengt het hun weer een stapje dichterbij de oplossing.

Maag Lever Darm Stichting
Stichting MLDS wil maag-, lever- en darmziekten voorkomen en bestrijden en daarbij de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Dit door het faciliteren van wetenschappelijk onderzoek zoals bevolkingsonderzoek naar darmkanker, het geven van voorlichting en het toegankelijk maken van kennis over de spijsvertering. www.mlds.nl.

Reuma Nederland
In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een vorm van reuma. Het Reumafonds is er voor hen. Ze financieren wetenschappelijk reumaonderzoek, geven voorlichting en komen op voor de belangen van mensen met reuma. ReumaNederland krijgt geen overheidssubsidie. De jaarlijkse collecte is goed voor ruim een kwart van hun inkomsten en dus onmisbaar in de strijd tegen reuma!

Vastenactie
De opbrengst van de Vastenactie 2021 is bestemd voor de bouw van een Gezondheids- en sociaal promotiecentrum in Burkina Faso t.b.v. een kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor de
plattelandsbevolking. Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen met een handicap. Ruim 100.000 kinderen in ons land hebben een handicap. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking. Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste probleem is dat ze geen vriendjes hebben. Het Gehandicapte Kind helpt om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Het doel: Geen kind zonder vriendjes!

De Zonnebloem
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Met een gezellige groep vrijwilligers zetten ze zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, ben je misschien wel vaker (alleen) thuis dan je zou willen. De vrijwilligers van hun afdeling komen graag langs voor een kop koffie of om samen met jou op pad te gaan. Daarnaast organiseren ze ook verschillende activiteiten.

Advertentie

1 Reactie

  1. Sinds wanneer hebben we een 8 daagse week?

    Ik heb dit jaar zaterdag 2 oktober en niet zondag 2 oktober


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie