Skip to content

Onrust op kermis in Someren na protestactie, politiehelikopter in de lucht

Redactie
27 september 2021 | 22:59

Advertentie

Op de kermis is Someren was maandagavond veel politie aanwezig nadat er onrust was ontstaan tussen bezoekers en actievoerders. Er zou gevochten zijn.

Aangevallen

Actievoerders
Volgens bezoekers van de kermis zou een groepje demonstranten zijn aangevallen. Op Facebook is een video verschenen waar een mogelijke actievoerder bebloed vertelt dat hij én andere actievoerders door een groep van zo’n 40 personen zijn aangevallen. Op borden van de actievoerders waren teksten te zien als; ‘zeg nee tegen de prik’ en ‘zeg nee tegen uitsluiting.’

Er was vervolgens veel politie op de been rondom het Wilhelminaplein. Enige tijd heeft er ook een politiehelikopter boven het gebied gecirkeld. Inmiddels is de situatie weer rustig. Het is niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. Ook is het onduidelijk hoe het met de betrokkenen gaat.

Het incident zou naar verluid nét buiten het kermisterrein hebben plaatsgevonden. Op de kermis zelf hing een gezellige sfeer.

Advertentie

6 Reacties

  1. Ja,vindt ik ook niks gek! met al die regeltjes hier in Nederland,en let maar ‘ns op, dit soort incidenten,wordt alleen maar heftiger!

    • 1. We leven in een geweldig land waarin we al heel snel GRATIS een vaccin konden krijgen tegen een ziekte die de wereld in zijn greep heeft.
      2. Dit vaccin is goed. Al vele jaren geleden uitgevonden naar aanleiding van de Sars epidemie. Nu een beetje aangepast naar covid. Grote farmaceutische bedrijven met veel kennis van zaken staan hier voor in.
      3. Ondanks dat zijn er veel mensen zijn die denken dat ze veel meer verstand hebben van medicijnen en ziektes dan alle artsen, dokters en professors bij elkaar. Die besluiten om geen vaccin te halen. Omdat deze mensen een groter gevaar zijn voor de gezondheid van zichzelf en anderen en dus meer druk op onze zorg leggen, moet de overheid allerlei regels verzinnen. Als iedereen nou gewoon die spuit ging halen, hadden we geen qr code en allerlei regels nodig!
      4. Vervolgens gaan deze mensen (die dus ZELF de oorzaak zijn van alle regels) lopen zeuren en protesteren TEGEN die regels. Als ze daarbij dan ook nog geweld gebruiken, vindt Theo hierboven dat de overheid daar zelf om heeft gevraagd.
      5. Haal die spuit en stop met dat gezeik en gezeur. Heb eens wat meer waardering voor de mensen die WEL gevaccineerd zijn en die er voor hebben gezorgd dat Nederland al zo ver open kan als nu het geval is.

    • Geheel mee eens. Niets aan toe te voegen.

    • Helemaal mee eens. Goed gezegd!

    • Ik ben het enigszins met je eens maar je reactie is wel érg gemakkelijk. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die heftige allergische reacties hebben op vaccinatie (trombose als voorbeeld dat groot in het nieuws was). Deze mensen hebben dus geen keuze en kunnen nu, als ze bv voor hun werk in horeca moeten zijn dagelijks testen. Je zal maar koffie-automaten onderhoud moeten doen.
      Maar buiten dat blijft NL een democratie en daar merken we steeds minder van.

      Ik ben voorstander van vaccineren maarhet gaat niet altijd. En ook die mensen hebben recht om normaal behandeld te worden. Om de haverklap testen past daar niet bij.

    • Daar heb je gelijk in, maar die paar mensen zijn het probleem niet. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand moeite heeft met mensen die niet vaccineren om medische redenen, dus op doktersadvies.

      Het gaat voornamelijk om de mensen met principiële redenen om niet te vaccineren. Die verknallen het voor zichzelf en voor de rest.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie