Skip to content

Mogelijk pepperspray gebruikt bij confrontatie tussen demonstranten en kermisbezoekers in Someren

28 september 2021 | 12:33

Maandagavond is de politie met meerdere eenheden op de kermis in Someren aanwezig geweest na een vechtpartij. In de omgeving van het Wilhelminaplein waren veel agenten te zien. Ook cirkelde korte tijd een politiehelikopter boven het gebied.

Confrontatie

Een confrontatie tussen een groep demonstranten tegen de coronamaatregelen en kermisbezoekers is daar ontaard in een geweldpleging. ”Op het moment dat onze collega’s ter plaatse kwamen was het echter weer rustig en zij hebben geprobeerd zoveel mogelijk informatie te krijgen,” zo vertelt een woordvoerder van de politie Oost Brabant.

Onrust op kermis in Someren na protestactie, politiehelikopter in de lucht

Pepperspray
Wat er precies is gebeurd, waarom het uit de hand liep, hoeveel mensen daarbij betrokken zijn geweest en wie dat waren wordt momenteel door de politie onderzocht. Er is nog niemand aangehouden. Tijdens de geweldpleging heeft iemand mogelijk pepperspray of een soortgelijke brandende stof in de ogen gespoten gekregen. Deze persoon is ter controle in het ziekenhuis geweest en heeft aangifte gedaan, zo meldt de politie. Zover bekend is er verder niemand gewond geraakt.

Video
Maandagavond is er een video verschenen waar een mogelijke actievoerder bebloed vertelt dat hij én andere actievoerders door een groep van zo’n 40 personen zijn aangevallen. De beelden zij inmiddels te zien op Dumpert. Op borden van de demonstranten waren teksten te zien als; ‘zeg nee tegen de prik’ en ‘zeg nee tegen uitsluiting.’

Reactie burgemeester
Burgemeester Blok van de gemeente Someren gaf dinsdagochtend een reactie op het geweldsincident. Dat deed ze op haar Facebookpagina: ”Ik betreur het dat er gisterenavond een naar geweldsincident geweest is. Dit had niets met de kermis van doen. Geweld is nooit de oplossing voor een meningsverschil. Gelukkig was de rust, door adequaat ingrijpen van de politie, snel teruggekeerd en kijken we nu uit naar een gezellige laatste dag kermis. Ik wens allen nog veel plezier!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie