Skip to content

Alzheimer Café op 10 november

Glendi
28 oktober 2021 | 8:28

Advertentie

Op woensdag 10 november is er weer een Alzheimer Café. Het thema is: Stemmingswisseling, gedragsverandering en dementie. Een specialist ouderengeneeskunde en een psycholoog zijn vanavond de gasten. Bij dementie denken we vooral aan toenemende geheugenstoornissen, maar deze stoornissen veroorzaken maar ten dele de problemen in het dagelijks functioneren. Naast de zogenaamde cognitieve stoornissen zijn er ook veranderingen in het gedrag en dit heeft niet alleen gevolgen voor de persoon die het treft, maar ook voor diens omgeving. Welke gedragsveranderingen komen vaak voor en welke factoren beïnvloeden het gedrag? De stap van onbegrip naar begrip is de eerste stap in de omgang met het veranderde gedrag.

Dementie

In het Alzheimer Café is iedereen die op enigerlei wijze te maken heeft met dementie of geïnteresseerd is in het onderwerp van harte welkom; mensen met dementie en hun partners of familieleden, mantelzorgers, zorgverleners, jong en oud. Op dit moment is vooraf aanmelden niet meer nodig. Wel wordt van je verwacht dat je sommige corona-maatregelen nog in acht neemt. Dus bij binnenkomst handen ontsmetten, geen handen schudden en thuisblijven bij corona-gerelateerde klachten. Een QR-code of coronatestbewijs is niet nodig. En: geef elkaar de ruimte. Nu de corona-cijfers weer oplopen is ons advies wel om de landelijke ontwikkelingen goed in de gaten te houden. De voorschriften kunnen veranderen.

Aan het eind van de avond zal door de organisatie van de sponsorloop van Vitaal Thuis een cheque met de opbrengst van deze sponsorloop worden overhandigd, bestemd voor Alzheimer Nederland. Het Alzheimer Café wordt gehouden in Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Jouw eerste kopje koffie of thee krijg je tegoed en voor jouw eventuele volgende consumptie betaalt u slechts een bescheiden vergoeding.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie