Skip to content

Blijf fit, blijf bewegen!!!

Redactie
3 november 2021 | 17:00

Advertentie

We kunnen het woord “corona” bijna niet meer horen maar corona is écht nog steeds onder ons. Gelukkig hebben we als samenleving al belangrijke stappen gezet en zijn er weer veel vrijheden verworven.
 Dat betekent ook dat we ondanks maatregelen, ons “gewone leven” weer zo veel mogelijk op kunnen pakken.

Blijf fit, blijf bewegen!!!

Uit onderzoek is gebleken dat er tijdens, maar ook nu nog, minder wordt bewogen/gesport als vóór het corona-tijdperk. Tevens trekt de coronacrisis een zware wissel op de fysieke en mentale gesteldheid van de Nederlanders, vooral op de groep Nederlanders die minder zijn gaan sporten of gestopt zijn met sporten. We hebben op t.v. en in de media kunnen vernemen dat fitte mensen minder vatbaar zijn om opgenomen te worden in het ziekenhuis met coronaklachten. Zie hier het belang van fit zijn.
Het is dus zaak om het sporten (weer) op te pakken! Ga aan de slag, dat kan ook uiteraard op recreatief niveau. Er zijn 2 fitnesscentra bij gekomen in Nederweert, de sportclubs zijn weer volop actief, er kan weer gezwommen of bewogen worden in het zwembad, kortom: mogelijkheden genoeg.

Ook ouderen zijn minder gaan bewegen, en voor hen geldt in nog grotere mate dat bewegen bijdraagt in gezond oud worden. Probeer dagelijks te wandelen en/of fietsen als dat nog tot de mogelijkheden behoort. Voor mensen in deze leeftijdscategorie, zijn er tal van (extra) voordelen:

  • Het verbetert de balans, wat het risico op vallen verkleint
  • Het verkleint het risico op fracturen (botbreuken)
  • Het is goed voor de mentale gezondheid en draagt bij aan een onafhankelijkheid op latere leeftijd
  • Het lijkt de kans op fysieke en cognitieve beperkingen, waaronder dementie en Alzheimer, te verminderen.

Wat motiverend werkt, is om samen te sporten/bewegen. Probeer elkaar te stimuleren om aan de slag te gaan. Ga erop uit, je kunt dan meteen zien hoe mooi je omgeving is. Je zult zien hoeveel het je oplevert. Wat het benoemen nog waard is: Nederweert is een sport- en preventieakkoord gestart. Mensen en verenigingen kunnen hier aanspraak op maken (zowel qua kennis, als financieel) wanneer ze binnen de gemeente een initiatief willen starten om bewegen te promoten. Neemt u contact op met de gemeente Nederweert voor extra informatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie