Skip to content

Coalitie Nederweert on tour

Glendi
5 november 2021 | 16:55

Advertentie

Bij de start van de raadsperiode in 2018 heeft de coalitie JAN, Nederweert Anders en D66 Nederweert een ambitieus akkoord gemaakt, onder het motto ‘Samen Duurzaam Verbinden’. In de afgelopen jaren zijn veel wensen gerealiseerd. Op zaterdag 16 oktober maakten de drie coalitiepartijen samen een rondtour met een tuktuk langs een groot aantal van deze projecten die inmiddels gerealiseerd zijn of nog in de steigers staan.

Coalitie

De tour startte in Leveroy waar de coalitie bijvoorbeeld het Huitje bezocht, het prachtige groene hart van het dorp dat er tegenwoordig netjes bij ligt. Ook kreeg de coalitie uitleg over de diverse bouwplannen in de kern. Daarna bezochten de coalitiepartners het mooi vergroende schoolplein van Basisschool De Tweesprong in de kern Nederweert-Eind en namen ze de verduurzamingsplannen voor gemeenschapshuis Reigershorst door. Jan van Nierop van Nederweert Anders: “Dit is een prachtig voorbeeld van duurzaamheid op eigen initiatief van de gemeenschap.”

Van Tiskesweij tot Gutjeszijweg
Langs de bouwlocaties aan Tiskesweij ging de tour verder naar het zonnepark bij Landgoed Het Kruis, waar de problematiek van de beperkte netwerkcapaciteit werd besproken. Via de Noordervaart arriveerde de coalitiepartijen rond het middaguur in de kern Ospel. Daar spraken zij onder meer over de ontwikkeling van het bouwplan Peelwachter en bezochten ze de gymzaal van Basisschool De Schrank waarvan in 2022 de toekomst duidelijk wordt. De lunch werd vervolgens genuttigd in brasserie Vrienden van de Peel in het prachtig verbouwde gemeenschapshuis Haazehoof. Vervolgens ging de tuktuk naar de voormalige locatie van de brandweerkazerne aan de Gutjeszijweg in Budschop. Daar worden volop nieuwbouwplannen ontwikkeld.

Hotel Nederweert in de steigers
In de kern Nederweert ging de tour langs de locatie Staat richting het Raadhuisplein, waar gebouwd wordt aan het Centrumplan. Via het samenwerkingsproject De Bengele/Uitwijck kwamen de coalitiepartners uit bij de A2. Tegen de achtergrond van deze snelweg verrijzen momenteel de contouren van het nieuwe Hotel Nederweert. Er wordt hard gewerkt om hier 160 hotelkamers te realiseren. Martin van Montfort van D66 Nederweert vertelt: “De komst van het hotel en andere leisure, de investeringen in Sportpark De Bengele en het verbeteren van de fietsroutes in het gebied versterken elkaar. Samen zorgt het voor een enorme impuls voor onze gemeente en een prachtige entree langs de A2.”

Natuurbegraafplaats bij het Weerterbos
Aan de rand van het Weerterbos stond de coalitie stil bij het initiatief voor een crematorium en natuurbegraafplaats aan de Molswingelsdwarsdijk. Het principeplan hiervan is goedgekeurd en het vergunningstraject is in gang gezet.

De Pinnenhof gaat weer bruisen
De tuktuk-tour eindigde bij gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert, waar op dit moment samen met lokale verenigingen en instellingen wordt gebouwd aan een duurzame toekomst voor dit gemeenschapshuis. Marcel Vossen, fractievoorzitter van JAN, geeft aan: “Mooi dat de gemeenschap samen met de gemeente aan de slag is gegaan om deze bijzondere plek weer te laten bruisen”. De coalitie heeft tijdens deze rondtour veel plekken in de gemeente bezocht en is onder de indruk van de kracht van de gemeenschap. Samen maken we onze ambities waar.

Advertentie

7 Reacties

  1. Duurzaam bezig en dan dit gaan bezoeken met een lekker vervuilende tuktuk. Maar wel hoog op hebben van groen hart en mooie natuur. Sorry maar dit strookt niet met elkaar. Geef dan ook een goed voorbeeld en pak een fiets.

    • Er strookt wel meer niet,
      Alle zaken die ze aangeven zijn of burgerinitiatieven of zaken die in het verleden zijn besloten en nu tot uitvoering zijn gekomen. Ze waren allemaal tegen het centrumplan en het hotel dateert al van 2009. Pinnenhof heeft de gemeente uit ellende maar gekocht omdat het anders moest sluiten. Allemaal zaken waar ze nu mee koketteren maar waar ze nul eigen werk in hebben zitten….en om over de tuk tuk maar te zwijgen.. wel apart dat ze dat zelf niet inzien.

  2. D-indj, helemaal met je eens.
    Wat rond rijden met de stinkende rammelbakken.
    Waar hebben ze hun verstand zitten die ambtenaren!!

    • Beste wethouders,
      Een tip:
      Ga in gesprek met al je burgers als deze hierom vragen.
      Wimpel niet je burgers af maar de gemeenteambtenaren,
      maar neem hen serieus en wantrouw hun niet.
      Heb ook oog voor je kwetsbare burgers deze vinden gesprekken in een grote groep of op ZOOM (Bijv bezwaarcommissie, waar op de man wordt gespeeld) vaak moeilijk en onveilig!
      Gebruik hun kwetsbaarheid niet om je plannen toch door te duwen. Zij worden dan in geperkt in hun leef genot.
      Toon lef en ga het gesprek aan met je burgers. Ook in een op een gesprekken.
      Bied hun een veilige en gezonde leef omgeving en verplaats problemen niet van ene naar de andere wijk!
      De bovenstaande (snoep) reis is, zoals jullie het graag hebben alles van te voren geregeld en liever geen moeilijk vragen of opmerkingen. Hier hebben de burgers NIETS aan. Dit is weg kijken!

  3. Als je echt iets voor het milieu wil doen, haal dan alsjeblief die stinkende tuktuks van de website!

  4. Als je echt iets voor het milieu wil doen, begin dan alsjeblief die stinkende tuktuks van de weg te halen !

  5. Bovenstaande reacties stroken zeker niet met mijn ervaring met deze coalitie, wethouder persoonlijk tot twee keer toe zonder problemen kunnen spreken een keer inderdaad via teams (Corona) en een keer aan huis.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie