Skip to content

BIEM | Begroting In Enkele Minuten (Video)

Redactie
10 november 2021 | 12:33

Advertentie

In het laatste jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, stelde de gemeenteraad van Nederweert op dinsdag 9 november de Programmabegroting mét een ruim sluitende meerjarenbegroting vast. Wethouder Carla Dieteren “We hebben ons huishoudboekje uitstekend op orde en dragen een financieel gezonde gemeente over aan een nieuwe raad.”

Begroting

Nederweert staat er goed voor”, was een van de opmerkingen tijdens de behandeling van de jaarlijkse begroting. “Ondanks de pandemie loopt het goed. Natuurlijk zijn er sectoren waar we zorgen over hebben, maar onze gemeente heeft prima geacteerd op deze pandemie.” Het college werd tevens aangemoedigd om de ingezette projecten de komende jaren uit te bouwen en te realiseren. “Dat is ook mogelijk gezien de sterke en gezonde financiële positie van onze gemeente”, aldus een raadslid. Ook over de aanpak in het sociaal domein werd met lof gesproken. “In het sociale domein gaat het erom dat iedereen meetelt en meedoet in Nederweert”, liet een fractie weten. “Passende zorg en het tegengaan van eenzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Daar dragen we met deze begroting aan bij.” Ook het belang van groen in onze gemeente werd aangehaald: “Mensen met een groene woonomgeving voelen zich gezonder. We willen de groene openbare ruimte aantrekkelijker maken om te bewegen, te zijn en te ontmoeten.” De transitie in het buitengebied werd genoemd als één van de grootste opgaven waar we voor staan. “We zijn tevreden met de nieuwe omgevingsvisie die dit voorjaar met een groot draagvlak is vastgesteld. De komend periode is het zaak om werk te maken van de uitvoering.”

Traditie
De fracties voerden constructief het debat en spraken uit zeer tevreden te zijn over de laatste begrotingsbehandeling van deze raadsperiode: Wethouder Carla Dieteren “We hebben een begroting met een stevig meerjarenperspectief, onze reserves zijn meer dan voldoende en we hebben geen schulden. We dragen dan ook een hele goede financiële positie over aan de volgende raadsperiode, met nog een hoopvolle herijkingsoperatie van het gemeentefonds voor de boeg. Dat is iets om samen trots op te zijn!” Na een interessant debat stemde de volledige gemeenteraad in met de begroting. “De constructieve wijze waarop de fracties meedenken en richting geven, geeft vertrouwen voor de toekomst”, aldus de wethouder. De begrotingsbehandeling is terug te zien op www.nederweert.nl.

Nieuw! De BIEM
De gemeente heeft dit jaar de Begroting In Enkele Minuten (BIEM) gemaakt. De BIEM is een kort filmpje met een aantal concrete plannen uit de begroting waar u als inwoner de komende jaren iets van terug gaat zien.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie