Skip to content

Werken aan toekomstbeeld voor stroomgebied van de AA

25 november 2021 | 8:00

In het stroomgebied van de Aa in gemeente Nederweert komen allerlei maatschappelijke opgaven bij elkaar. Daarom heeft het samenwerkingsverband PiO Weerterland besloten dit gebied als pilotgebied aan te wijzen voor het opstellen van een zogenaamd wenkend perspectief. Dit is een toekomstbeeld op kaart begeleid door een toelichting in woord en beeld. Op 1 december vindt een werksessie plaats bedoeld voor ondernemers en bewoners van het gebied.

Stroomgebied van de AA

Doel van het wenkend toekomstperspectief is te laten zien hoe de maatschappelijke opgaven in het stroomgebied van de Aa samen kunnen gaan en welke mogelijkheden dit biedt voor ondernemers en bewoners om zo een beweging op gang te brengen. Daarnaast biedt het wenkend perspectief een handvat om richting te geven aan toekomstige beleidsinitiatieven vanuit rijk en provincie.

De eerste stap die ze hiertoe zetten is het scherp krijgen van de, kansen, problemen en ambities die in het gebied leven. “Wij doen dit door ondernemer(s), bewoner(s) en de grondgebruiker(s) in het gebied van de Aa breed te bevragen. Hoor je tot de doelgroep? Dan nodigen we je van harte uit voor de eerste werksessie op woensdagmiddag 1 december“, zo schrijft de gemeente..

Het doel van deze eerste werksessie is om samen de huidige problematieken, kansen, bedreigingen en ambities in het gebied scherp te krijgen, zodat ze deze op de juiste manier kunnen vertalen in het wenkend toekomstperspectief. Het pilotgebied bestaat uit het stroomgebied van de Aa in Limburg. Dit betreft het gebied dat globaal wordt begrensd door de provinciegrens, de Groote Peel, waterwingebied Ospel, de kern Ospel en de Zuid-Willemsvaart.

Bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp uit Maastricht verzorgt in opdracht van de gemeente Nederweert de inhoudelijke opzet van het wenkend toekomstperspectief. Ook begeleid dit bureau de werksessies.

Heb je interesse voor deelname aan de werksessie, meld je zich dan aan. Dit kan via l.nijnens@nederweert.nl of via telefoonnummer 0495-677111. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 29 november.

De werksessie vindt plaats op woensdagmiddag 1 december
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 13:45 uur)
Locatie: De Dorpsherberg in Ospel

Je dient bij aankomst uw QR-code te tonen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie