Verwerken is niet loslaten, maar anders leren vasthouden
Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met rouw, in welke vorm dan ook; als partner, kind, broer/zus, ouder, mantelzorger, vriend/vriendin, collega of binnen je werk.
Op het moment dat het je overkomt spelen allerlei emoties een rol en het uit zich ook nog eens bij iedereen anders. Gevoelens van oneindig verdriet, woede en onrechtvaardigheid zijn voelbaar en belemmeren je in je doen en laten. Hierdoor kan een gevoel van eenzaamheid en verlorenheid ontstaan.
In Rouw, … en dan?
Hoe ga je om met deze gevoelens? Hoe verwerk je dit verlies? Hoe ga je om met die eerste schrille, rauwe pijn, of juist met het langdurig gemis en eindeloos verlangen? En hoe ga je om met die ander die een enorm verlies ervaart? Hoe kun je naast iemand lopen die de weg van rouw bewandeld. Het besef dat verwerken niet gaat om loslaten, maar juist om anders leren vasthouden is een belangrijke eerste stap. Het ervaren van verdriet hoort in het proces van rouwen. Alle gevoelens die hierbij komen, moeten worden doorleefd om uiteindelijke troost te vinden.
Handvat
In de hedendaagse snel draaiende maatschappij worden gevoelens van verlies en verdriet vaak weggedrukt. Men praat er moeilijk over en neemt onvoldoende tijd om gevoelens te uiten en te luisteren naar de ander die verdriet ervaart. Het verdriet delen en het kunnen doen van je verhaal waarbij er echt naar je geluisterd wordt, zijn helpend om acceptatie, hoop en vertrouwen te ervaren, zodat er weer lichtpuntjes in de toekomst kunnen ontstaan. Arléne wil hiermee iedereen die verdriet ervaart een handvat bieden om een stap te kunnen zetten naar een lichtpuntje in de toekomst en (h)erkenning te vinden in het proces van rouw.
Online bijeenkomst
Zit je zelf in rouw, ervaar je rouw in je omgeving of heb je te maken met rouw in je werk, dan kan deze online bijeenkomst je nieuwe inzichten geven en tevens hernieuwde kracht en troost bieden. De herinneringsdag zal worden gehouden op 12 december in het kerkgebouw van Budschop (Nederweert). Aanvang 13:30 uur. Vanwege de regels bieden ze de mogelijkheid om via een livestream de middag te volgen. Kosten livestream € 10.
Op Wereldlichtjesdag maken ze samen rouw bespreekbaar aan de hand van de volgende vraag: Hoe ga je verder na verlies? Arléne doet dit aan de hand van het volgende online programma:
- Lezing van Manu Keirse – De Reis van Rouw – Manu Keirse is een Belgisch psycholoog. Door zijn werk is hij expert in rouwverwerking en palliatieve zorg.
- Ruimte voor online interactie.
Wil je je aanmelden voor deze online bijeenkomst? Dat kan vanaf nu per telefoon of mail aan: info@arlene-uitvaart.nl onder vermelding van aanmelding Arléne herinneringsdag met uw naam, adres en telefoonnummer, mailadres. Of telefonisch: 06-54246682. Na aanmelding ontvang je een betaalverzoek. De code van livestream volgt na betaling. “Bij vragen, neem gerust contact met ons op: 06-54246682. Wij zien je graag online op 12 december, Marleen en Marion, Arléne uitvaart“.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.