Skip to content

Ria Stienen lijsttrekker Nederweert Anders

8 december 2021 | 14:11

De leden van Nederweert Anders hebben Ria Stienen gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van de gemeenteraad in maart 2022. Begin januari wordt besloten over de overige kandidaten op de lijst.

Ria Stienen

Over iets meer dan 3 maanden gaan we met zijn allen weer naar de stembus. Op 14, 15 en 16 maart vinden verkiezingen plaats voor de gemeenteraad. Nederweert Anders is druk bezig zich daarop voor te bereiden.

Op 30 november hebben de leden van Nederweert Anders unaniem gekozen voor Ria Stienen als hun lijsttrekker. Ria is een geboren en getogen Nederweertenaar. Haar wieg stond in Ospel, ze groeide op in Ospeldijk en inmiddels woont ze met haar gezin al vele jaren in Nederweert. In haar werkzame leven is ze actief geweest in de diverse management- en directiefuncties op gebied van HRM (personeelsmanagement) en daarnaast heeft ze een eigen HR-adviesbureau.

Ria is van het begin af aan betrokken bij de oprichting van Nederweert Anders. In 2018 was ze al lijsttrekker voor deze nieuwkomer in de Nederweerter politiek. Onder haar leiding zette Nederweert Anders bij zijn verkiezingsdebuut onmiddellijk een mooie score neer met 3 raadzetels.

Vanaf juni 2021 vervult Ria de rol van wethouder in het college van B&W. Zij beheert daar de portefeuille ruimtelijke ordening, milieu en buitengebied. Ria is vereerd met het vertrouwen dat de leden van Nederweert Anders in haar hebben uitgesproken: “We hebben laten zien dat politiek en bestuur in Nederweert anders kunnen. Nederweert heeft grote opgaven, o.a. in het verduurzamen van de samenleving en de transitie van het buitengebied. Ik wil daar graag mee verder.”

Hoe de lijst van Nederweert Anders er verder uitziet, wordt begin januari duidelijk. De commissie die daarvoor voorstellen doet, voert op dit moment nog gesprekken met kandidaten. Uiteindelijk nemen de leden het besluit.

Heb je behoefte aan meer informatie? Mail dan naar: info@nederweert-anders.nl. Zij nemen dan contact met jou op. 

Samen maken we Nederweert Anders, Anders Beter!

Advertentie

11 Reacties

  1. De politieke partijen betrekken in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen de stellingen.
    In dit geval de Aspergestellingen?

  2. Het zou zo Anders kunnen zijn als de zwijgcultuur in het gemeentehuis werd doorbroken en er Anders met burgers werd omgegaan. Anders dan struisvogelpolitiek zou Nederweert Anders kunnen zorgen voor transparantie. Maar zij kiezen Anders.
    Ik niet.

  3. Als je in Nederland ambtenaar, burgemeester, raadslid of wethouder wil worden, heb je een VOG nodig. Een Verklaring Omtrent Gedrag. Die worden afgegeven door een centrale onafhankelijke instantie Justis heet die om willekeur en misbruik te voorkomen.
    De gemeente Nederweert heeft sinds kort blijkbaar een eigen VOG service. Ik zag een recente brief van de week van wethouder Stienen gericht aan de gemeenteraad van Nederweert. Daarin wordt een specifieke Nederweertenaar met veel woorden door haar in een ‘persoonlijke noot’ afgeschilderd als een persoon van schadelijk en niet-integer gedrag. Dat is nogal wat. Niet zomaar op socialmedia of in de kroeg of op straat, maar boempats op officieel briefpapier van de gemeente. Dus uit naam van de burgemeester. Verzonden naar de gemeenteraad, pers en een aantal historieclubs in de regio (dat laatste is de reden dat ook ik de brief zag).
    Wat ik me dan afvraag… Mag dat zomaar in dit land, in deze gemeente Nederweert. Mag een wethouder die blijkbaar een persoonlijk appeltje te schillen heeft met een individu, de officiele instrumenten van de democratie en het gemeentebestuur gebruiken om iemand tot ‘niet-integer’ te verklaren? Gaat ons gemeentebestuur nu zelf VOG’s uitdelen? En zelfs naar de krant sturen?
    Hoe is de wethouder afgelopen zomer toen ze benoemd werd dan eigenlijk zelf aan een VOG gekomen, vraag je je dan af. Maar eigenlijk is het niet alleen een vraag over haar alleen maar over het hele college van B&W, want van hun is die brief aan de Raad uitgegaan. De betreffende inwoner raad ik aan naar de rechter te stappen, die gaat brandhout maken van dit soort machtsmisbruik. En het gemeentebestuur kan beter maar wachten op de verkiezingen in maart. Dan zullen de stemmers wel een eigen verklaring omtrent gedrag afgeven denk je ook niet?

  4. Is er nog een dokter in de zaal?

  5. Tomas A,
    Nee maar wel een paar vogelaars.

  6. We mogen ons nog gelukkig prijzen dat we een daadkrachtige burgemeester hebben die boven de partijen staat en daadkrachtig wacht tot de problemen over waaien. Misschien zou een werkbezoek aan Weert wel wat zijn, samen met de blunderende wethouder? Er valt wel wat te leren denk ik. Wat paraderen met doedelzakken aan haar zijde kan dan altijd nog, dat kan ik zelfs nog.

  7. Weert zegt , zou het ook zo kunnen zijn , dat de gevestigde orde op zijn plaats wordt gezet ? Je kan wel tegen een wethouder schoppen met opmerkingen, maar ik hoor en zie geen andere partijen . Hebben ze nog maar 1 partij in Nederweert ? Is het niet als je zaken anders wil doen , er tegen je geschopt wordt, maar denk er aan het is een mens met gevoelens waar je tegen aan schopt. En hoe je het ook doet , je doet het nooit goed . Wie wil er in Nederweert nog in de politiek? De beste stuurlui staan aan wal.

  8. Bezorgde burger, hoe kwam die recente brief onder Uw neus ? Zo pats boem ? Notabene ook nog op gemeente briefpapier . Lijkt veel op het Haagse lekken , . Dus hopelijk bezorgde burger ben dan net zo transparant en sportief en vermeld uw bron . Anders is het “ de pot verwijdt de ketel “

  9. deze brief is gestuurd naar de raad, diverse organisaties enz. Met andere woorden dit is geen kwestie van lekken, want de wethouder stuurt deze brief bewust om de voorzitter van de monumenten commissie te beschadigen en zichzelf vrij te pleiten.

  10. Beste Weert,

    Je kunt je ook afvragen of de burgemeester niet ergens verscholen zit aan wal. Ze zit stiekem te turen naar het zwabberende college schip te wachten tot er een wethouder over boord gekieperd gaat worden. Op deze manier houdt ze zelf de kleren droog.
    Zoals u weet is dit een populair gebedje ln de linkse kerk.
    Ze hoort als burgemeester in te grijpen als er zaken vast lopen! De burgers willen dat onze altijd geprezen Erfgoedcommissiee zich blijft inzetten om de historische waarden van ons dorp te beschermen.

  11. Ik denk eerder dat de burgemeester de wethouder steunt. Anders had ze toch al lang ingegrepen bij de windmolens!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie