Skip to content

Vlag wappert voor rechten van de mens

Redactie
13 december 2021 | 15:00

Advertentie

Op vrijdag 10 december was het internationaal de dag waarop extra aandacht werd gevraagd voor de universele rechten van de mens. Vrijheid, veiligheid, voedsel, een dak boven je hoofd, allemaal wezenlijke rechten voor elk mens op deze wereld.

Rechten van de mens

Sinds twee jaar hijsen ze ook bij het gemeentehuis van Nederweert de gloednieuwe mensenrechtenvlag. Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. De vlag benadrukt het positieve en waar we samen naartoe willen met de wereld.

Er is veel dat ons als mensen met elkaar verbindt: we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. In het ontwerp van de vlag is dit aangeduid met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel). De vlag legt niet de nadruk op onze verschillen, maar vooral op wat we met elkaar gemeen hebben, wat we delen en wat ons verbindt.

En daar mag zeker in deze tijd de vlag wel voor wapperen, vinden wij.

Birgit Op de Laak
Burgemeester van Nederweert

Advertentie

12 Reacties

  1. Leuk zo`n dagje wapperen met de vlag. En daarna wijst de Nederlandse Staat weer naar de mensenrechtenschendingen in oa. Turkije en Rusland, terwijl ze beter eens naar ons eigen landje konden kijken.
    En dan heb ik het niet over Corona-maatregelen, maar over hoe de overheid en haar dienaren de rechtsstaat die Nederland zou moeten zijn, met voeten treedt, om vervolgens een doofpotmentaliteit te tonen.

    Ook zo`n leuke: vandaag wapperen voor mensenrechten, bij de komende WK wapperen voor Oranje. Zo snel worden alle slachtoffers van de stadionbouw in Qatar vergeten……

    Symboolpolitiek, juist iets waar de overheid tegen zou moeten zijn in plaats van er aan mee te doen.

  2. Wapperde de vlag ook maar voor de rechten op gezondheid, veiligheid en wonen van de omwonenden van de windturbines.

  3. Inderdaad welke rechten en vrijheden?
    Als je zoals ik je eigen verantwoording neemt om goed voor lijf en ledematen te zorgen wordt je daarvoor gestraft en mag je als Vaccinvrije in Nederweert bij alle bekende restaurants niet meer naar binnen.
    De eigenaren allemaal goede bekende omdat je er al sinds jaar en dag komt laten je door de jonkies aan de deur rechtsomkeer maken onder het toeziend oog van vele bekende in de zaak, die miss wel het virus onder de leden hebben maar wel het groene vinkje kunnen laten zien.
    Ik zou kiezen voor een vlag van een hele andere orde……………

  4. @Vaccinvrij en keuzevrij,
    Ook als je heel goed zorgt voor je lijf en leden, loopt je net zo veel risico op besmetting met het corona virus als een ander die dat niet doet. Je wordt hooguit wat minder ziek maar zelfs dat is niet voorspelbaar.
    Alleen om bepaalde medische redenen is er een excuus om je niet te laten vaccineren.
    Hoe zit het met rechten en vrijheden van anderen die beperkt worden door mensen die zich niet willen laten vaccineren. Heb je daar al eens over nagedacht?

  5. Beste John, heb jij dan al eens nagedacht dat we wel met z’n allen mogen drinken, roken en eten zoveel als we willen tot allerlei gezondheidsklachten aan toe.
    Wij zijn als mens/individu niet verantwoordelijk voor een ander dat is onmogelijk.
    Ik heb alle vertrouwen in mijn immuunsysteem omdat ik gelukkig nog niet ben platgespoten door de Farmaceutische industrie. Mijn lichaam heeft al deze kwaliteiten niet voor niets heeft ontwikkeld.
    Het lichaam zit ongelooflijk mooi in elkaar!
    Daarbij heb ik respect voor ieders keuze, het belangrijkste vindt ik dat iemand zich goed voelt bij haar/zijn keuze maar laten we daar dan wel vrij in blijven.

  6. Altijd maar “ikke, ikke en de rest kan stikke”!
    Blijf maar lekker trots op jouw lichaam en trek je vooral niets aan van de mensen om je heen.
    Je bent vrij in je keuze! Dus je moet niet zeuren en gewoon de consequenties van je keuzes accepteren!

  7. ,,Vaccinevrij en keuzevrij,,
    Ik ben het helemaal met je eens.

  8. @Vaccinvrij en keuzevrij,

    Als jij vindt dat wij als mens/individu niet verantwoordelijk voor een ander dan impliceert dat, dat een ander ook niet verantwoordelijk is voor jou. Ik neem aan dat mocht je toch ziek worden je dan ook geen beroep doet op artsen en de gezondheidszorg. Die zijn dan namelijk ook niet verantwoordelijk voor jou.

  9. Lieve John en Willy,
    Ik wens jullie hele mooie feestdagen in goede gezondheid en Welzijn!
    Voor de wereld wens ik Vrede, Liefde en Harmonie…

    Harrie denk voor je reactie en alle Liefs!

  10. Harrie dank voor je reactie en alle Liefs!

  11. Mooi om te zien hoe een aantal mensen in deze reactie een goede intentie/boodschap door middel van een vlag weer helemaal kunnen ombuigen naar corona en hun eigenbelang.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie