Skip to content

Leon Vink neemt afscheid van stichting ‘Gaan voor Goud’

16 december 2021 | 19:26

Leon Vink verlaat stichting Gaan voor Goud. Vink stond in 2014 aan de wieg van de stichting die individuele sporttalenten uit de regio Weerterland en Cranendonck ondersteunt. De voorbije jaren maakte hij van dichtbij de mooie, sportieve successen mee van sporters zoals bokser Aito Köster, turnster Vera van Pol, triatlete Maaike Caelers, tennisser Jip van Assendelft en tafeltennisster Karlijn van Lierop. Na zeven jaar als bestuurslid, heeft Leon besloten om het stokje door te geven.

Leon Vink

Vanuit de liefde en interesse voor sport, talentontwikkeling én het geloof dat lokale toppers belangrijk zijn voor de regio, raakte Leon in 2014 betrokken bij stichting Gaan voor Goud. Samen met John Cardinaal, Aksel van Bussel, Anne de Bruijn en Harold van Goor nam hij plaats in het bestuur van de stichting. De droom van de vijf oprichters en het huidige uitgangspunt van de stichting Gaan voor Goud was en is om elk individueel topsporttalent in de regio Weerterland en Cranendonck de juiste ondersteuning te bieden zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot topniveau. Terugkijkend op zijn periode bij Gaan voor Goud is Leon trots op wat er allemaal tot stand is gekomen. “We hebben de afgelopen zeven jaar iets moois neergezet en mooie doelen bereikt. Als één team bestaande uit bestuur, sponsoren en vrijwilligers hebben we namens Gaan voor Goud een bijdrage mogen leveren aan mooie, sportieve successen van onze sporters. Denk aan de nationale titels van Aito, de Olympische deelnames van Vera en Maaike, de medailles van Karlijn en Loïs. Ik hoop dat die sportieve successen zich voortzetten met de talenten die we bij Gaan voor Goud nú in huis hebben, Jip, Karlijn, Jules, Vera en Lorenzo.”

Met ziel en zaligheid heeft Leon zich de voorbij jaren ingezet om de sporttalenten naar een hoger niveau te begeleiden. Nu de tijd daar is om afscheid te nemen maakt hij van de gelegenheid gebruik om een aantal betrokkenen te bedanken. “Op de eerste plek wil ik natuurlijk de sporttalenten en hun ouders bedanken voor hun betrokkenheid en goede relatie. Maar natuurlijk ook de vele sponsoren voor hun vertrouwen, begeleiders, vrijwilligers én in het bijzonder casemanager Olaf van der Zanden danken voor de betrokkenheid en inzet bij Gaan voor Goud”, aldus een trotse Leon. “Ik heb veel mensen ontmoet, veel geleerd en mooie evenementen mogen organiseren. Het waren zeven gouden jaren!”

Vrije tijd
Maar wat gaat hij dan vanaf 1 januari doen? “Genieten van de vrije tijd, leuke dingen doen met mijn vrouw Natascha en onze twee kinderen, Len en Ize. Maar, Gaan voor Goud en de prestaties van de sporttalenten blijf ik op de voet volgen. En ook de sport zeg ik natuurlijk niet helemaal vaarwel. Zo ga ik een Reiki-cursus volgen en blijf ik jeugdtrainer bij Merefeldia. Kortom, naast mijn werk bij Smolenaers Constructie en Plaatwerk komen weer mooie uitdagingen op mijn pad. Ik heb er zin in! Iedereen bedankt!”

Bedankt
Het bestuur van stichting Gaan voor Goud dankt Leon voor zijn betrokkenheid en samenwerking. De overige bestuursleden zullen zijn kennis, enthousiasme en passie voor topsport missen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie