Skip to content

Giulia uit Italië zoekt een nieuw gastgezin in Nederweert of omgeving

Redactie
24 december 2021 | 14:48

Advertentie

Afgelopen augustus is Giulia haar avontuur in Nederland gestart. Zij is naar Nederland gekomen voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Voor Giulia zoekt Travel Active een gastgezin waar zij het tweede half jaar van haar uitwisseling kan doorbrengen. De Italiaanse scholiere volgt momenteel lessen aan een middelbare school in Weert, daarom zoekt Travel Active naar een gastgezin in deze regio. Word je het nieuwe gastgezin waar Giulia vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 mag verblijven?

Giulia uit Italië zoekt een nieuw gastgezin

Uitwisseling naar Nederland
Giulia doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Giulia?
De 17-jarige Giulia uit Italië is een nieuwsgierig en sociale meid. Vroeger kwam ze met haar vader al weleens in Nederland: “Doordat ik hier vroeger kwam met mijn vader, kende ik Nederland al een beetje. Mijn droom is om later in Nederland ook te studeren, dus dit was de perfecte kans om de taal te leren en de cultuur te ontdekken!” Giulia volgt lessen aan een middelbare school in Weert: “School hier is heel anders dan in Italië, daar hebben we bijvoorbeeld geen kluisjes en wisselen we niet van klaslokaal” Een groot onderdeel van een culturele uitwisseling is de Nederlandse taal leren, in het Nederlands vertelt Giulia dat ze vaak oefent en dat ze er steeds beter in wordt: “Ik kan Nederlands al goed volgen en lezen, alleen het spreken vind ik wat lastiger. Ik ben erg gemotiveerd om Nederlands te leren dus het gaat steeds beter!” De Italiaanse scholiere is nu al een aantal maanden in Nederland en heeft Nederland al goed kunnen ontdekken: “Mijn favoriete Nederlandse steden zijn Utrecht en Amsterdam. Ook hou ik erg van Nederlandse toetjes, snoepjes en stamppot, en dan specifiek met wortel of spinazie!

Giulia heeft het erg naar haar zin in Nederland. Word jij het nieuwe gastgezin waar Giulia vanaf januari tot de zomervakantie van 2022 kan verblijven? Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

Wie biedt Giulia een gezellig thuis in Nederweert of omgeving?
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Giulia en het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl.

Advertentie

3 Reacties

  1. hallo
    volgens mij ging mijn vorige berichtje versturen, ergens fout
    ik had graag meer info wat betreft tijdelijk onderdak voor deze scholiere, ik woon in weert in een eens gezinswoning, heb 2 slaapkamers over ,mijn dochter is allang het huis uit graag even pb,en anders een telefoonnummer zodat ik kan bellen voor meer info bvd

  2. Beste meneer Vossen en meneer of mevrouw Van de Heuvel,

    Helaas kan ik u geen persoonlijk berichtje sturen. Daarom de vraag aan u om mij een rechtstreeks mailtje te sturen (Miriam.zegveld@travelactive.org) met uw contactgegevens. Dan neem ik z.s.m. contact met u op, zodat ik u meer info kan geven.

    Alvast bedankt!

    Miriam Zegveld
    Local coordinator Travel Active


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie