Skip to content

Gebied rondom locatie brand afgesloten, asbestsanering start donderdag bij daglicht

5 januari 2022 | 17:34

Bij de zeer grote brand aan de Bloemerstraat in Nederweert is een gebied waar asbest is terechtgekomen. Enkele straten zijn afgesloten.

Asbest vrijgekomen

Het gaat om delen van de Gerrisstraat, Bosserstraat en Klompensteeg. Dit gebied is vanaf nu afgesloten voor verkeer. Morgen bij daglicht gaat de sanering plaatsvinden.

Update 19.44 uur: Het gebied waar eventueel asbestdeeltjes zijn terechtgekomen is afgezet om verspreiding te voorkomen. Morgenochtend zal gestart worden met de opruimwerkzaamheden in het gebied door een gespecialiseerd bedrijf. Bewoners van het betreffende gebied worden door de gemeente Nederweert geïnformeerd worden over de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. Het betreft een gebied waarin dertien woningen aanwezig zijn. De bewoners krijgen instructies om verspreiding te voorkomen.

Gemeente Nederweert:
 ”Woont u in het gebied en treft u deeltjes aan? Blijf er af. Zet schoenen waarmee u buiten hebt gelopen niet binnen in het woonhuis. Gebruik ook geen groente of fruit uit eigen tuin. Hoe lang het opruimen exact duurt is op dit moment niet bekend. We willen de overlast zoveel mogelijk beperken en hopen het gebied zo snel mogelijk weer vrij te kunnen geven. Uiteraard staat veiligheid daarbij voorop.

Brand
Woensdagmiddag brak rond een uur brand uit in een agrarisch gebouw aan de Bloemerstraat. Het gehele gebouw is afgebrand. De brandweer kwam met veel voertuigen en manschappen ter plaatsen. Inwoners van Ospel hebben last van stankoverlast.

Niemand raakte gewond bij de brand. De oorzaak is niet bekend.

Updates

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie