Skip to content

Weekblad voor Nederweert (week 1)

Redactie
6 januari 2022 | 9:46

Advertentie

Lees elke week het Weekblad voor Nederweert van Drukkerij van Deursen online op Nederweert24.

Klik hier om het “Weekblad voor Nederweert” te lezen.

Weekblad voor Nederweert

Het Weekblad voor Nederweert verschijnt al sinds 1926 en wordt huis-aan-huis verspreid in de totale gemeente Nederweert. Wekelijks brengen zij het gemeentenieuws, verenigingsnieuws, sportnieuws en acties van vrijwilligers en ondernemers. Zodoende vormen zij het ideale medium om uw doelgroep in de totale gemeente Nederweert te informeren.

Drukkerij van Deursen
Drukkerij van Deursen is een gerenommeerde grafische dienstverlener waar het leveren van kwaliteitsdrukwerk voorop staat. Het bedrijf is gevestigd op industrieterrein Pannenweg in Nederweert.

Meer informatie vind je op www.drukkerijvandeursen.nl.

Klik hier voor een overzicht van alle weekbladen.

Advertentie

31 Reacties

  1. Ziet er mooi en overzichtelijk uit.
    IEDERE Nederweertenaar, behalve een enkele, leest het gemeentenieuws .
    Belangrijk voor de communicatie en kennelijk niet weggelegd voor inwoners die niet op de hoogte willen blijven voor zaken die ons allemaal aangaan.
    Goed concept mevrouw Knapen en gemeente

  2. ik heb een nee stikker op de brievenbus de bezorger kan niet lezen of begrijpt de taal niet.
    advies laat hem of haar maar een periode kijken naar sesamstraat.

  3. Beste Frans, vind je dat echt? Het gaat niet alleen om wat er staat (dat is inderdaad keurig verzorgd, niks van te zeggen) maar ook wat er niet staat….. Lees je op de gemeentelijke pagina ooit iets over de windmolendiscussies, over burgers die vinden dat ze niet gehoord worden, over het opstappen van een volledige gemeentelijke monumentencommissie, vrijwilligers die zich roepende in de woestijn vinden enzovoorts????. Ook dat zijn zaken die ons allemaal aangaan. Jammer dat die door de gemeente niet tot communicatie-waardige zaken worden gezien.

    Het zijn natuurlijk ook lastiger onderwerpen dan gemiddeld. Maar ontslaat dat de gemeente van objectieve communicaties over wat er speelt? Een column door de edelachtbare burgemeesteres zou ook een mooie traditie kunnen zijn, dan horen we eens wat zij écht vindt over zaken die burgers aan het hart gaan. Maar dan wel graag met inhoud svp.

  4. Zelf heb ik al decennia lang een nee-nee sticker op de brievenbus omdat ik geen ongeadresseerde reclame wens en ook omdat ik de postbode hiervoor niet naar eind-eind wil laten rijden.
    Nadeel is dat je dit krantje dan niet krijgt.. maar sinds de, voor mij, plotselinge komst van de windturbines lees ik het gemeente-nieuws dagelijks digitaal en heb ik me ook aangemeld voor een mail bij veranderingen binnen een bepaalde straal van mijn woonplek. Dat overkomt me niet nog een keer, dat ik iets mis dat zo’n grote impact heeft op mijn leven!

  5. Defender,
    Ik sluit me aan bij je commentaar. Hopelijk wordt het begrip “communicatie” (en vooral dan de aanpak van verbeteringen) opgepakt door de nieuwe raad en B&W. We wachten het af.

  6. Wees je ervan bewust dat de gemeente een publicatie in het gemeenteblaadje ziet als bewijs dat de burger geïnformeerd is en zich daarop kan beroepen.
    Ik heb het zelf al een keer meegemaakt dat ik de gemeente verweet omwonenden niet proactief geïnformeerd te hebben en toen als antwoord kreeg dat we dan het gemeenteblaadje maar hadden moeten lezen.
    Het is zoals DeFENDER2021 schrijft aan te raden je aan te melden voor berichten van de overheid over gebeurtenissen binnen een bepaalde straal van je adres.
    Dat kan op https://www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt#meld-u-aan-voor-de-e-mailservice

  7. “De plotselinge komt van de windturbines?” Werkelijk. Dat durf iemand met droge ogen te tikken? Het valt me nog mee dat de erfgoedcommissie er nog niet bij gesleept is. Waar gaat dit nieuwsbericht over…..? Het Weekblad, o ja! Maar er is een groep mensen die ziek en misselijk wordt. Dus grijpen de windies ook nu weer het podium. Bah, bah.
    De procedure rond de komst van windmolens is uitgebreid in de media geweest. Hier, bij Nederweert24, in Dagblad de Limburger, bij L1, 1Limburg, HalloLimburg enz. Wie dat gemist heeft bewust zijn omgeving genegeerd. Onder welke steen zaten jullie toen?

    Een betrokken burger informeert zich aan de voorkant. Als je een huis of langgoed koopt, bijvoorbeeld. Dan informeer je jezelf. Over wat er speelt in de buurt of gaat spelen. Of je laat je informeren. Een beetje naïef als je dat niet doet. Nee, afgeven op een ander. Dat is zo makkelijk.

    Bezorgde Burger, nogmaals, dit nieuws bericht gaat NIET over de windmolens, maar jij draait het er weer naar toe. Dat heeft iets akeligs. Iets propagandistisch. Haast Poetiaans. Dat is eng. Met name omdat, als je daar iets van zegt, de rest bovenop je duikt. Zoals de Teleurgestelde Burger. Ik heb zijn bijdrages van de afgelopen maanden eens teruggelezen. Alleen maar kritiek, opruien, afgeven en met het beschuldigende vingertje wijzen. Bah, bah. Zie jij ooit de zon schijnen, ben je nog wel gelukkig. Woon je wel in de buurt van de windmolens?

    Aan de rest van de berichtenvergallers, kom er maar weer in met jullie afbraak bijdrages.

  8. Hoi Frank, bedankt voor je aanvulling op de e-mailservice, die bedoel ik inderdaad!

    In het geval van grootschalige geluidproducerende industrie binnen 1500 meter van woonhuizen, bestaat er ook een plicht vanuit de gemeente om te melden en om te controleren of de berichten de burger wel bereikt hebben. Temeer als dat in de opdracht van een projectleider staat beschreven.

    Niet iedereen heeft internet of ontvangt het krantje. Om dan gemakshalve een misleidende initiatiefnemer te geloven op zijn woorden ten behoeve van het verlenen (en veranderen) van vergunningen is zeer onzorgvuldig en toont onbehoorlijk bestuur.

    Wanneer zoals hier, een hele wijk in het buitengebied niet is betrokken, dan kun je onmogelijk nog spreken van de burger- onderzoeksplicht en je verschuilen achter een weekkrantje maar dan is er meer aan de hand.

    De transparante bestuurscultuur waarin het belang van de burger voorop staat en waar integer en democratisch in het belang van omwonenden en ter bescherming en verbetering van hun leefomgeving wordt gewerkt (bij voorkeur ook nog zonder belangenverstrengelingen en achterkamertjespolitiek), wordt door het weghalen van een nee-nee sticker en het lezen van dit prachtige gemeenteblaadje, niet van tafel geveegd en teniet gedaan.

    Mijn boerenverstand zegt dat dit de omgekeerde wereld is en dat het zo gemakkelijk niet werkt.

  9. D Klink schrijft “Aan de rest van de berichtenvergallers, kom er maar weer in met jullie afbraak bijdrages.”
    Ik zou meneer Klink willen adviseren even tot 10 te tellen en dan eens te reflecteren op zijn eigen bijdrages.
    Ook als het gaat om kwalificaties als “propagandistisch” en “Poetiaans”.
    Ik wil mijn bijdrage dan ook eindigen met een citaat van D Klink; bah , bah

  10. Beste D Klink,
    Je verhaal klinkt als een klok, perfect omschreven.

  11. Het niveau van D Klink is te ver beneden peil om serieus op in te gaan.
    Zo laag onder de gordel spreekt enkel een in het nauw gedreven man die iets te verbergen en/of verdedigen heeft.
    In dit specifieke geval, beiden.

    Tot zover.

  12. D.Klink helemaal eens met jou. Al weken niets anders dan geklaag. Ga naar het gemeente huis , en spui daar je ongenoegen. Wij kunnen er niks aan doen, steeds weer hetzelfde lezen . Wat voor onderwerp heeft…..steeds de zelfde klagers. Jullie pakken het recht iedere keer , als er iemand wat schrijft wat niet in jullie straatje past, en die wordt schrijf dood gemaakt, maar jullie mogen verder schrijven. Kom op ben niet een LP die steeds blijft hangen. Hopelijk stopt dat geschrijf. En krijgt het bericht wat geplaatst wordt , de aandacht waar het over gaat.

  13. Wat een zure mensen hier die de slachtoffers van de windlobby zo grof de mond snoeren. Maargoed, terug on topic inderdaad want verder is het natuurlijk wel een leuk weekblaadje om eens door te bladeren.

  14. Klink, Wind en Ja hoor….
    Ik lees voortdurend jullie grieven betreffende het kapen van thema’s door medeburgers. Zodra medeburgers wiens gezondheid dagelijks op het spel staat zich noodgedwongen roeren klimmen jullie eveneens achter het toetsenbord. Dat lijkt mij een kwestie van de pot en de ketel.
    Willen jullie écht van het “kaapgedrag” af zijn? Dan richt je zelf ook tot de gemeente, initiatiefnemers en eigenaren van het turbinepark Ospeldijk. Dat zij nu eindelijk eens open en eerlijke kaart spelen. En daadwerkelijk een acceptabele en werkbare oplossing aanreiken aan de omwonenden. Handhaving….daarin ligt de sleutel….

  15. Ja maar Wim, dat handhaven proberen ze met alle macht te voorkomen i.v.m. een miljoenenclaim van Zuidenwind en WML, de windboeren aan wie ze de vergunningen bij een pakje boter cadeau hebben gedaan…
    Beter een groep burgerlevens verwoest, dan een gemeente die met de billen bloot door eigen schuld failliet gaat.
    Dit mag niet uitgebreid in de kranten dus Angela1967 heeft gelijk ;
    Terug naar het weekblaadje 😉

  16. Beste strijders tegen de molens,
    Indien u overtuigd bent dat alles niet RECHTMATIG is gegaan met de vergunningen e.d. in aanloop van de bouw van de molens en tijdens de bouw van de molens, huur dan als collectief een Don Quichot ( advocaat ) in.
    Dan kunt U samen ten strijde trekken tegen het onrecht wat U is aangedaan.
    P.S. ik ben geen voorstander van dit soort molens.

  17. Dat staat ook te gebeuren indien de onderlinge procedure niet correct wordt afgerond cq gehandhaafd @Fr. Wind.

  18. Ps;
    Fr.Wind, het zijn geen molens maar industriële windturbines (IWT’s)

  19. Dit is nou net wat ik bedoel .dat is toch duidelijk. Gelijk wordt je weg gezet.

  20. Ja, hoor
    Misschien klapje van de molen gehad ?

  21. Spijtig dat het zo op u overkomt @Ja ,hoor. Zo was het namelijk niet bedoeld, integendeel. Ik reageerde fatsoenlijk, inhoudelijk en niet op de man. Het is ook maar net hoe je het leest en oppakt.

  22. Een aantal jaren geleden heeft een slim persoon uitgevonden dat aan elke informatie positief of negatief het beste een positieve draai aan gegeven kan worden om zo de problemen zo klein mogelijk te maken. Dit is inmiddels beleid geworden bij bedrijven, overheid, provincie, gemeenten etc. Voor de getroffenen is dit een horror ontwikkeling, omdat er geen juiste weergave plaatsvindt voor wat dit voor de betrokkenen betekend, financieel, gezondheid etc.

    Info voor wat betreft de publicaties van de gemeente Nederweert.
    De gemeente doet ook publicatie via de Limburger (zie informatiebijeenkomst herontwikkelingskansen van het gebied Gutjesweg op Budschop.) Deze bijeenkomst is niet terug te vinden op Nederweert24.

    Het ging hierover de uitbreiding van de woonwagenstandplaatsen in Nederweert op gelegd door de provincie Limburg. De hele uitbreiding van de woonwagenstandplaatsen vindt plaats op Budschop. Terwijl er ook op Hoebenakker woonwagenstandplaatsen waren in gepland, maar de inwoners van Hoebenakker waren hier tegen. Zoals zo ook tegen de Randweg en de Windmolens waren.
    Budschop heeft nog steeds te maken met een gevaarlijk kruising (Brug 15), een afval project en nu weer de hele woonwagen uitbreiding op Budschop. Is dit niet calculerend. De vorige projecten is ons gelukt op Budschop de hele uitbreiding van de woonwagenkampstand plaatsen (11) kan er ook nog wel bij. Over eerlijke verdeling is geen sprake meer. Mijn kennis is echter dat er een aantal jaren geleden een beleid is ontwikkeld om tot te komen tot kleine woonwagenstandplaats, 4 tot 5 woonwagens. Grote woonwagenkampen in Limburg zijn grotendeels ook opgeheven (zie bv Sittard) met reden.
    Ik hoop dat Budschop niet weer de klos is. Ik heb er echter een zwaar hoofd in. Het aantal standplaatsen staat vast en kritiek wordt niet geduld. Je krijgt er gewoon kippenvel van!

  23. Defender, trek het je niet aan want je bleef fatsoenlijk.
    De berichten hebben mij ook niet bereikt want ja, ook ik leefde op dat vlak met een neenee sticker onder een steen en daar worden we nu voor gestraft. Binnen 1500 meter van de turbines. Het gebied waar de projectleider van de industrie een informatieplicht had. Ik weet niet of we elkaar al kennen maar anders wordt het tijd om elkaar te ontmoeten?

    Beste Info, succes met deze situatie, ook hier lijken de parallellen met andere zaken in de de gemeente aanwezig. Kippenvel inderdaad.

  24. Inmiddels informatie ontvangen, dat men de geplande woonplekken voor woonwagenbewoners in de wijk Hoebenakker, Nederweert in het verleden door een hamerstuk van de politiek en onder de ex-burgemeester heeft weten te voor komen. (Deals voor hun clientèle-eigen belang??).
    Dit betekende ook dat de woonwagenbewoners nog langer moesten wachten op een plek voor hun woonwagens. In het verhaal van de huidige wethouder over de plannen Gutjesweg worden we hier met geen woord over gesproken, over het hamerstuk geen woonwagenlekken op Hoebenakker. Wel over een verhaal dat de woonwagenbewoners een woonplek nodig hebben. Dit had de politiek allang kunnen realiseren op Hoebenakker.
    Ook heeft de ex-burgemeester andere storende elementen voor bewoners van Hoebenakker weten te verplaatsen…
    en wel naar … Budschop met gevolgen voor de omwonenden al daar.
    Weer een politiek gedrocht en hier krijgt de politiek ook nog voor betaald, gesteund door hun clientèle tijdens de verkiezingen en op andere momenten. De politiek noemt dit “SAMEN GROOTS, SAMEN DOEN” (Nee, eigen belang!).

  25. Zo werd in beginsel gereclameerd dat de windturbines voor 16000 HUISHOUDENS energie zouden gaan opwekken. Als dat waar was geweest, dan hadden we nu geen energieprobleem gehad in deze tijden! Maar niets was minder waar natuurlijk. De industriële windturbines van Nederweert maken stroom voor de WML industrie. Dat geldt ook de turbines van Zuidenwind!
    De omwonenden lijden voor heel Limburg maar werden bewust niet betrokken en nu ook bewust weer genegeerd nu ze ziek worden. En u, als burger van deze gemeente, werd ook misleid door het mooie plaatje van de groentjes. Dit is eigen burger-verraad.
    Een schande van jewelste!

  26. Rondom het vertrek van de ‘oude’ Jan Linders is, naar meermaals los van elkaar staand verluid, ook last-minute politiek bedreven op een bovenkamertje om de situatie naar de buitenwereld toe te redden. Dat, samen met ook weer een gebrek aan transparantie en een overschot aan censuur liep ook niet helemaal zuiver. Pand Alda, ook zoiets. De Erfgoed commissie en nu het nieuwe project waar de bomen gekapt zijn en het nieuwe centrum met ook woningen komt. Verloopt dit democratisch en integer? Nee dus! De Nederweertenaren beginnen te praten. Eindelijk! En als maar de helft van dit alles, inclusief uw verhaal over woonwagens, op waarheid zou berusten, dan kunnen ze de tent binnenkort wel sluiten op het Raadhuisplein!
    En de windturbines erbij.

  27. Jullie vergeten het zeer recente vertrek van de Gemeentelijke Straatnamen Commissie die niet meer onder B&W willen werken.

  28. Ja hoor daar gaan we weer. Bekijk ook eens de andere kant . Maar volgens jou moet er net als in de landelijke politiek ……koppen rollen. Laat eens een nieuwe generatie opstaan, en de oude gevestigde orde hun rust gunnen. Een frisse wind door straatnamen en erfcommissie kan nooit kwaad. Geef andere een kans ,

  29. @Lollig,

    Wat een onjuiste aanname om te schrijven dat ik wil dat er “koppen rollen”,
    terwijl rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid nemen door het Nederweerts bestuur voor de schade die zij bepaalde bewoners (zoals windpark) en vrijwilligers heeft berokkend, mijn primaire doel is.

    Ik vind dat je opmerking dan ook meer over jou zegt dan over mij.

  30. In ieder geval genoeg vacatures nu voor de vertrekkende wethouders.

  31. @lollig, een ‘frisse wind’ vindt jij dus nodig in de kring van vrijwillige burgers in commissies? Kun je dat uitleggen? Vrijwilliger die voor de gemeenschap werken, of het nu gaat over windmolens of monumenten of straatnamen, zijn schaars en die moet je koesteren. Daar zou ook de burgemeester wat van moeten vinden. En jijzelf: maak jij je verdienstelijk voor de gemeenschap of beperkt zich dat tot ‘lollig’ uit de heup schieten op deze site en afgeven op de inzet van anderen?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22

Advertentie