Skip to content

Schapen in Nederweert en Someren-Eind mogelijk aangevallen door wolf

Redactie
8 januari 2022 | 13:28

Advertentie

Afgelopen week zijn diverse schapen, door mogelijk een wolf, aangevallen in Nederweert en Someren-Eind. In Nederweert werd een schaap doodgebeten aan de Karissteeg.

Wolf

Herkauwerspraktijk Veterinair Centrum Someren: ”Zwaar gewonde hoogzwangere nog rondlopende schapen die via hun zijkant ademen, of waar je via een gat in de buik de ongeboren lammeren nog ziet liggen spartelen. Uiteraard besloten tot euthanasie,” schrijft een medewerker van de dierenartsenpraktijk op hun Facebookpagina. Daar hebben ze ook foto’s bijgevoegd van de verwondingen.

Twee aanvallen in Someren-Eind hebben plaatsgevonden aan de Kanaaldijk-Zuid en de Beliënberkdijk.

Update: Vrijdagavond is er ook nog een aanval geweest op een kudde schapen aan de Beliënberkdijk.

Advertentie

10 Reacties

  1. Wordt tijd dat we de jagers inzetten. Nederland is te klein voor de wolf. Wordt weer zo’n mislukt project zoals met de bevers…

  2. Waarom de schapen geen veilige omgeving mogen hebben is mij volledig onduidelijk. maar feit is wel dat de wolf niet jaagt vlak bij of tussen de woningen, want hij weet er is geen mens die mij wat doet. hij was in het verleden bang voor mensen want die jaagde op de wolf, zonder dat er op gejaagd wordt is een wolf niet bang voor mensen.
    maar daar hebben onze politici ondersteund door bureau geleerden nooit over nagedacht. Het is wachten op het eerste menselijke slachtoffer van de wolf .

  3. Ik heb een tijdje in Hood River, Oregon gewoond en daar werden wolven zeker niet als ongevaarlijk gezien. Het advies was daar om op wandeltochten een handvuurwapen en of bearspray mee te nemen. In de winter in Bosnie-hercegovina kwamen de wolven het dal in. Kinderen mochten dan niet zomaar over straat. Dit was in het dorp Suica in 2003. Maar misschien hebben we hier kindervriendelijke wolven?

  4. Ik ben een echt buiten mens, maar een wolf in zo een drukken samenleving, lijkt mij geen goed idee, en hoort hier dus niet meer thuis, maar de wolf is hier niet zomaar aan komen lopen, hij is uitgezet, en wel door mensen die menen dat het dier hier voor 100 jaar terug ook leefde, maar toen was het leefgebied heel anders als nu, maar als wij hier niet voorop letten kan dit tot een echte nachtmerrie gaan zorgen, want een wolf is bij veren geen hond, al lijkt hij er wel op, een hond heeft niets in te brengen als het om kracht gaat, en kinderen hebben geen schijn van kans tegen een hongerige wolf, dus lekker gaan wandelen in het bos en kinderen rond laten rennen, is een voedingsbron voor deze onschuldige dieren.
    En de boeren mensen zullen op hun eigen geen vee meer mogen laten grazen, omdat de wolf hier alles kan, waar een mens celstraf voor zou krijgen, dit moet echt stoppen en de Wolf weg uit dit leefgebied.
    Ik denk er zo over, en dat mag in dit vrijland. Maar de tijd zal het leren.

  5. ach jos ik begrijp je standpunt volledig en veilig tja nee dat zal de wolf niet zo zijn maar dan moet je ook toegeven dat zo schadelijk en gevaarlijk als de wolf is hoe schadelijk en gevaarlijk is de mens dan wel niet. ik woon in het buitengebied maar de rommel schade en andere onzin die ik zie in mijn omgeving vooral door dagjesmensen tja misschien is dan de wolf in de bossen toch een beter idee want die dingen die deze achterlaat zullen de natuur voeden ipv kapot maken. uiteraard moet er geen slachtoffer komen maar ook schapen houders hebben middelen ik kan het weten want ik ken er 3 en die zijn er op voorbereid want de techniek bestaad al een tijd uit de landen waar de wolf al lang is. maar ja als men niet wel dan is dat ook een keuze. En tot nu toe is de wolf nog steeds banger voor mensen dan andersom.

  6. Dat een wolf schapen aanvalt is bekend, en dat is de natuur. De wolf heeft echter ook een functie in de natuur en dat is, zodra die gevestigd is, de zwakkere/ziekere beesten opruimt. Aanvallen op mensen zijn nagenoeg niet bekend (een studie heeft aangetoond 16 aanvallen -waarvan geen enkele met dodelijke afloop- over de afgelopen 100jaar). Daarentegen zijn mensen, loslopende honden en (een deel van de jagers) veel schadelijker voor de natuur. Wolven ziet er wellicht angstaanjagend uit…maar ik ben eerder bang van een dobermann dan een wolf (wetende dat wolven natuur-dieren zijn en vluchten/de natuur in gaan -zie maar al die filmpjes…ze zijn bang en lopen weg). Dobermannen en rottweilers zijn vaak ingezet voor bewaking en vallen evt doelbewust WEL mensen aan…. ook in aantallen zijn die met vele malen groter. In Weert zijn in korte tijd al 2x rottweilers losgebroken op Leuken…dan is er pas echt panie (en terecht)

  7. Wolven zijn voor zover ik weet geen herbivoren (dieren die plantaardig materiaal eten) en ook geen omnivoren (dieren die een mengeling van plantaardig materiaal en vlees eten), maar carnivoren en gezien het feit dat beetje wolf niet van konijnen, muizen en hazen kan leven, moet er dus groter wild (herten. reeën, wilde varkens) gegeten worden of vee (schapen/geiten/kalveren/koeien/pony’s) en gezien die laatste categorie een eigenaar heeft, wordt er dus geknaagd aan je eigendom, wat naast een financiële waarde ook vaak een emotionele waarde heeft, maar feit blijft dat de wolf een verrijking – zegt men en geen idee wie dat zegt – van de Nederlandse Natuur is – en blijft – en ik stel voor ook maar direct, nu we toch bezig zijn met het herinvoeren van diersoorten die ooit in Nederland rondliepen, de Afsluitdijk te slopen, want ik wil ook weer walvissen in het IJsselmeer – dat dan weer gewoon Zuiderzee wordt, net als vóór de aanleg van de Afsluitdijk – net als vroeger, al lees ik net op Wikipedia dat het IJsselmeer/Zuiderzee daar te ondiep voor is, maar met al die baggeraars in Nederland diepen we die wel uit en het opgebaggerde zand kunnen we nuttig gebruiken voor het verhogen van de dijken (zeespiegelstijging door klimaatverandering) of de heuvels van Zuid-Limburg (ski-hellingen).Zo, iedereen tevreden, behalve een paar miljoen schapen, geiten, kalveren, koeien, pony’s en waarschijnlijk iedereen met gezond verstand.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie