Skip to content

Drukte tijdens afhalen kroonringen, kom niet meer naar de gemeentegarage

Redactie
13 januari 2022 | 16:47

Advertentie

Tijdens de eerste en tweede uitgifte van kroonringen bij de gemeentewerf is het ontzettend druk geweest. Inwoners bereiden zich voor op de PMD inzameling. Dat is goed nieuws. Vandaag (donderdag) is de derde uitgifte en komt het einde van de voorraad in zicht. De gemeente nederweert roept inwoners op om niet meer naar de gemeentegarage te komen.

Kroonringen

In totaal zijn ruim 2000 ringen uitgegeven. Aan een kroonring kunnen de zakken van meerdere huishoudens aangeboden worden. Stem het plaatsen van een ring af met jouw buren. De zakken kun je ook aan een hekwerkje of paaltje ophangen of naast de duobak, als het PMD en de duobak op dezelfde dag geleegd worden. Het gebruik van een kroonring is dus niet verplicht. Uitgangspunt is dat de zakken zichtbaar en bereikbaar zijn voor medewerkers van de afvalophaler. En dat de zakken geen overlast of gevaar opleveren voor andere inwoners en weggebruikers.

Advertentie

5 Reacties

  1. De gene die graag aan de zak wilt ,lost het zak ophang en zak veiligheid ook maar zelf op.

  2. Gaat perfect werken in de strijd tegen ratten en ander ongewenst gedierte.Waarom worden de dure investeringen voor de ondergrondse containers weer teniet gedaan!? Dank aan de hufters die hun troep naast deze containers gooien als deze vol zijn en er materiaal in dumpen wat buiten PMD valt.Is het geen strakker plan om de bestaande containers vaker te legen of de bevolking te vragen om alles zo klein mogelijk gemaakt of in elkaar gestapeld aan te bieden zodat er meer in de containers past.Ik ben bang dat die zakken straks het straatbeeld gaan ontsieren en zoals eerder vermeld ongedierte gaan aantrekken.Het lijkt me ook financieel gezien niet voordeliger wat betreft het inzamelen. Nu heb je een aantal centrale punten waar door 1 persoon de containers geleegd kunnen worden en straks moeten er 2 of 3 personen(1 chauffeur en 1of 2 beladers)elke straat af rijden om die zakken in te zamelen wat ook het milieu onnodig schaadt.Ik ga ervan uit dat hierover uitgebreid vergaderd is maar wilde toch even mijn mening ventileren.Ooit kan ik er met mijn verstand niet bij hoe gemeentebestuurders en andere politici omgaan met ons belastinggeld. Wat mijns(en vele anderen)inziens verkwanseld wordt alsof het een bodemloze put is.Komen we tekort dan verzinnen we toch gewoon een nieuw soort belasting. Probleem ( tijdelijk) opgelost tot de bodem weer in zicht komt.
    Zo. Genoeg gezeurd. Hopelijk wordt er wat meegedaan en varen onze burgers er wel bij.

  3. Wat wordt precies bedoeld met ‘zichtbaar en bereikbaar’ voor de afvalophaler? Zijn daar richtlijnen voor?
    Ik kan de PMD zak prima op 2 meter van de stoeprand op eigen terrein aan een bestaande paal ophangen. Zo blokkeert hij ook de smalle stoep voor het huis niet. De duobak wordt in ieder geval NIET geleegd als hij verder dan een halve meter van de stoeprand staat.

  4. En nu? Als ik nog een kroonring wil hebben en op een van de andere dagen had willen komen? Heeft de gemeente een alternatief?

  5. Apart, gisteren stond ik voor een gesloten poort, en nu mag je niet meer komen.
    De 2000 ringen is wel erg specifiek afgesteld. Is per 3 huizen 1 ring.
    Door oproep huishoudens een kroonring op te halen nu een probleem. Nu zijn er voldoende straten / huizen met te teveel ringen en straten zonder of te weinig ringen.
    Tevens zie ik reeds ringen op te koop hangen, naar mijn inziens. Was het nu niet handiger van de gemeente om zelf ringen op te hangen op logistieke punten, als we dan echt op deze manier ons afval willen verzamelen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie