Skip to content

Wat te doen bij een rioolverstopping

Redactie
13 januari 2022 | 15:57

Advertentie

Bij een verstopping van de riolering die op je huis is aangesloten, is het belangrijk om vast te stellen waar de oorzaak van de verstopping zich bevindt: op eigen grond of op gemeentegrond.

Rioolverstopping

Hiervoor moet je als eigenaar de erfscheidingsput (laten) opgraven. Deze put is eigendom van de grondeigenaar. De locatie van de erfscheidingsput kun je opvragen bij de gemeente. Wordt de erfscheidingsput niet opgegraven, dan kan de verstopping niet worden opgelost door de gemeente.

Bevindt de oorzaak van de verstopping zich op het gemeentelijk deel (voor de erfscheidingsput), dan gaat de gemeente de verstopping opheffen. Als het erfscheidingsputje vol water staat, betekent dit dat het gemeentelijk deel verstopt zit! Als de oorzaak van de verstopping zich in de eigen riolering bevindt (erfscheidingsputje staat nagenoeg droog), dan zijn de kosten voor het opheffen van de verstopping voor de eigenaar van huisriolering.

Zonder tussenkomst van de gemeente kunnen de kosten van het ontstoppingsbedrijf nooit verhaald worden op de gemeente, ook als sprake is geweest van verstopping in het gemeentelijk riool.

Advertentie

2 Reacties

  1. Ik wist niet dat je als eigenaar van een huis de erfscheidingsput moet laten opgraven als je een verstopt riool hebt. Dat is goed om te weten, want wij vermoeden dat het riool in onze straat verstopt zit. We zullen de erfscheidingsputten laten controleren voordat we het riool ontstoppen. Dan weten we ook of we de kosten van het ontstoppen op de gemeente kunnen verhalen.

  2. Goed om te weten wat ik moet doen bij een rioolverstopping. Ik ga kijken of ik de put zelf kan opgraven. De locatie ga ik binnenkort opvragen, bedankt!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00
Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30

Advertentie