Skip to content

Verrassingen in kandidatenteam Nederweert Anders

21 januari 2022 | 15:45

De leden van Nederweert Anders hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 vastgesteld. Eerder was huidige wethouder Ria Stienen al gekozen als lijsttrekker. Nu is het complete team bekend.

Nederweert Anders

De verkiezingen van 14, 15 en 16 maart houden de gemoederen bezig in politiek Nederweert. Gaat de – mede door Nederweert Anders – ingezette koerswijziging naar meer aandacht voor mens, natuur en milieu zich voortzetten? Wat doen de nieuwkomers in de Nederweerter politiek? Welke nieuwe gezichten dienen zich aan? Aan spanning geen gebrek dus!

Het team dat Nederweert Anders heeft opgesteld, is een mooie mix van routine en aanstormend talent. Daarnaast brengt Nederweert Anders een aantal nieuwe gezichten in het veld. Dat is belangrijk, want regelmatig bloed verversen zorgt voor continuïteit en vernieuwing. In het team zit expertise op uiteenlopende gebieden: van natuur en groen tot onderwijs, kinderopvang, gezondheidszorg en economie. 

De namen:

  1. Ria Stienen
  2. Jan van Nierop
  3. Els Vaes-Jacobs
  4. Marijke Vaes-Schroën
  5. Gerard Derksen
  6. Marianne Jonkers-Haasen
  7. Cor de Nijs
  8. Stefan van Nierop
  9. Koos Vaes
  10. Maan Vaas
  11. Evert Heemstra
  12. Frank Voss

Op www.nederweert-anders.nl stellen de kandidaten zich voor. Hier kun je ook terecht voor meer informatie over Nederweert Anders en het verkiezingsprogramma. Voor vragen of opmerkingen mail ons via: info@nederweert-anders.nl. Wij nemen dan contact met jou op. 

Samen maken we Nederweert Anders, Anders Beter!

Advertentie

14 Reacties

  1. Surprise surprise,
    Expertise op het gebied van natuur en gezondheid. Mag ik u alvast doorverwijzen naar de meest recente en onafhankelijke rapporten op www windwiki.nl
    Een goed begin is het halve werk. Het kan echt Anders.

  2. Worden de windmolens nou verplaatst naar een locatie zonder omwonenden binnen
    de 2 kilometer-grens?

    Of worden de molens voorgoed stil gelegd ?

    Graag zou ik weten hoe Nederweert Anders deze situatie op gaat lossen. Het is een belangrijk onderwerp.

  3. @Angela

    Zij gaan het echt Anders en Beter doen. Deze kandidatenlijst bevat zo veel expertise daar kun je net zoals om Nederweert “mooi niet omheen”.

  4. Cor zegt:

    Beste John, ik lees vaker reacties van jou, maar ik weet niet wie je bent. kunnen we samen een keer een goed gesprek hebben ? afspraak te maken via info@newecoop.nl

  5. “Verrassend”? wat is ANDERS????
    Graag uitleg!!!

  6. Beste heer Nijs, maak gerust die afspraak met John, maar reageer ook eens op de vragen van Angela1967! Hoe gaat NA deze problemen oplossen? Het kan niet zo zijn, dat jullie ze eerst veroorzaken en dan de rug toekeren!

  7. Beste heer de Nijs,
    In plaats van te pochen over (volledig misleidend) energie-idealisme zou u samen met gemeente Nederweert nu daadwerkelijk en inhoudelijk moeten ingaan op de weerstand die de coöperatie en de gemeente inmiddels heeft opgebouwd bij boze en angstige omwonenden van het windmolenpark Ospeldijk. Boos omdat ze volledig gepasseerd zijn, angstig omdat hun gezondheid op het spel staat. En dat alles voor “groene borstklopperij”. Heel fijn dat nagedacht wordt over verduurzaming in de toekomst. Die zal echter verre van rooskleurig zijn als (groeiende) gezondheidsklachten van burgers door zowel gemeente als de coöperatie klakkeloos onder het tapijt worden geveegd. Het wordt tijd dat verantwoorde keuzes worden gemaakt ten opzichte van de omwonenden. Zo niet linksom, dan rechtsom.

  8. Beste heer de Nijs,

    Dit artikel op NW24 gaat over de kandidatenlijst van de partij Nederweert Anders.
    Voor de kiezers is het belangrijk inzicht te hebben in wat ze van een partij en haar kandidaten kunnen verwachten. Wat zijn hun standpunten?
    Als een partij iemand op de kieslijst zet die voorzitter is van een club die windmolens en zonneweides promoot dan zegt dat iets over wat de kiezer (en met name die in het buitengebied) van zo’n partij kunnen verwachten.
    Dat duidelijk maken was het doel van mijn commentaar.
    Een 1 op 1 gesprek tussen u en mij gaat daar niet aan bijdragen. Daar zijn de kiezers niet bij gebaat.
    Bovendien verwacht ik niet dat ik u tot andere inzichten kan brengen.
    Dat u op de kieslijst staat van Nederweert Anders bevestigd voor mij ook het beeld dat ik van die partij heb. Een partij de bewoners van het buitengebied van secundair belang vindt en het buitengebied vooral ziet als een plek voor ‘kansen’ voor energieopwekking, recreatie en toerisme.

  9. Geïnteresseerd geraakt door wat hier geschreven wordt, heb ik het profiel van de heer de Nijs op de website van NA gelezen. Hier staat onder andere het volgende

    Met onderling begrip en respect voor elkaars wensen en doelstellingen streven we naar een gezonde woonomgeving

    Mbt het windpark dossier moet ik dan concluderen “Mooie woorden, geen daden”.
    Dan ook nog de volgende tekst:

    en inmiddels al weer vijf jaar medeoprichter en voorzitter van de Nederweerter energiecoöperatie Newecoop, een vereniging voor en door burgers van Nederweert, met inmiddels al 170 leden.

    Ook weer mooie woorden, maar dat voor burgers is in dit dossier toch meer tegen burgers.

    Bovendien lijkt mij hier sprake van tegenstrijdige belangen dan wel belangenverstrengeling.

    Het moet inderdaad anders en beter, anders beter, maar uitleggen hoe is voor NA een brug te ver.

  10. Het is voor de bewoners van Eind en Ospeldijk een verademing als het mistig weer is zoals nu. Voor even klachten vrij op deze windstille dagen! Nu mag er geslapen en uitgerust worden. Een dag zonder hoofdpijn. Een avond zonder pijnstillers of tranquillizers. Oorpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Geen drukkend gevoel en zonder brom tonen naar bed. Vrij van trillingen tot in de diepe vezels.

    Maar de mist trekt op en de wind komt terug. Een proces van foltering ligt om de hoek en niemand weet wanneer de volgende reeks aan windstille dagen zal komen. Dus echt tot rust komen en genieten is er niet meer bij voor de bewoners rondom windmolenpark Ospeldijk. Tragisch dat niemand luistert. Met dank aan de gemeente Nederweert, met in het bijzonder Nederweert Anders, D66, JAN en de “‘coöperatie” Zuidenwind in samenwerking met WML.

  11. @Marc, én voorzitter van de vogel vereniging Nederweert.
    Je zou verwachten dat de levens van vogels dan je prioriteit hebben maar net als de levens van de omwonenden, schaart deze meneer ( en deze hele partij) de levens van vogels, andere dieren, volwassen mannen en vrouwen, gepensioneerden, kinderen en baby’s, onder bijkomende schade. Zij mogen sterven, lijden en verjaagd worden uit hun omgeving zodat de miljoenen industrie van windparken doorgevoerd wordt met de mooie woorden dat zij het klimaat gaan redden.

  12. Het is trouwens rustig en fijn, als vanouds op Stokershorst, Gebleektendijk en Het Kruis sinds de molens zijn gestopt met zwiepen. De natuur herstelt. Er zijn meer vogels. Mensen komen tot rust. Zouden de vergunningen eindelijk ingetrokken zijn? Haleluhja

  13. Oh nee, Verdraaid, ze draaien weer. Sterkte mensen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie