Skip to content

Finale district Kempenland te Nederweert prooi voor Jean Paul Pennings

Redactie
8 februari 2022 | 16:00

Advertentie

Afgelopen weekend is in café-zaal Centraal de tweede dag van de voor 18 en 19 december 2021 geplande finale libre 2e Klasse district Kempenland afgewerkt. Vanwege de corona-maatregelen in december jl. kon op de eerste dag alleen de eerste en tweede ronde worden gespeeld. Zes spelers streden om twee plaatsen in het hoofdtoernooi. Er waren mooie partijen bij maar bij enkele spelers was ook de spanning duidelijk merkbaar en te zien dat de extra rustperiode hen geen goed had gedaan.

Finale libre 2e klasse van het district Kemperland

Dat gold niet voor Jean Paul Pennings uit Helmond. Zijn eerste partij tegen Tonny Clement (BDL) verliep weliswaar stroef maar wist deze winnend af te sluiten. In de resterende partijen toonde hij aan in een goede vorm te steken. Met de maximale score van 10 punten uit 5 partijen werd hij ongeslagen winnaar en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor de finale van het Gewest Brabant dat in april as. wordt afgewerkt. Goede tweede met 8 wedstrijdpunten werd Hans Kokken uit Rucphen. Daarmee kwalificeerde hij zich ook rechtstreeks voor de Gewestelijke finale. Beide spelers hebben als doel om door te stoten naar het eindtoernooi om het persoonlijk Nederlands Kampioenschap dat van 22 april tot en met 24 april as. in Doetinchem wordt gespeeld.

Overige resultaten
De kortste partij (15 beurten) kwam op naam van Hans Kokken (vereniging de Hangijzers), Jan van der Steen ( Karper ’83 uit Helmond) en Jan Wijs (Carambole ’54 uit Veldhoven). De hoogste serie bedroeg 36 caramboles en werd gemaakt door Tonny Clement (BDL uit Nederweert). Het hoogste algemeen gemiddelde (3.445) was eveneens voor Hans Kokken.

Huldiging
Na afloop werd de prijsuitreiking verricht door Ad van Mol, voorzitter van het bestuur district Kemperland. Het deed hem zichtbaar goed dat er weer gebiljart kon worden en prees de spelers voor hun sportiviteit. Verder prees hij in wedstrijdleider Johan Martens de vereniging BDL Nederweert voor de puike organisatie en de uitstekende accommodatie en bedankte café-zaal Centraal voor de genoten gastvrijheid.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie